Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
@21 gramm

Nagyon, nagyon igaz.

@alex.leopardi

Biztosan a mostanában kiderült ep képviselők lobbizására és a képviselői eurók elszámolás nélküli lenyúlására gondolt:-)))

Ez a Harari a mai politikai valóságot illetően megdöbbentően tájékozatlan annak ellenére, hogy az emberiség történelméről egészen jó könyvet írt.

Érdekes, hogy együtt emlegeti Soros Györgyöt, Fethullah Gülent és a liberálisokat mint méltatlanul hibáztatott bűnbakokat.
A három "bűnbak" közül nálunk a legkevésbé Fethullah Gülen ismert, akit manapság a liberális média olyan személyiségként próbál eladni, mint aki egyetlen reménysége az Erdogan iszlamista fasiszta diktatúrájával szemben Atatürk modern szekuláris demokráciájának helyreállításáért küzdő erőknek.
A tények:
Erdogan első kormánya 2003-ban alakult, Gülen viszont még 1998-ban kért menedéket az USA-ban, mert otthon pont a "modern szekuláris demokrácia" megdöntésére irányuló tevékenységéért akarták 10 évre börtönbe zárni.
Az ellen, hogy Gülen az USA-ban letelepedési engedélyt kapjon, az FBI, valamint az USA külügyminisztériuma és belbiztonsági minisztériuma tiltakozott. CIA-nyomásra mégis megkapta a zöld kártyát és az engedélyt, aminél komolyabb bizonyíték nem is kell arra, hogy olyan figuráról van szó, akivel a CIA-nak komoly tervei vannak a jövőben. (Ne feledjük, Oszama bin Ladent is a CIA építette fel, Gülen mögött pedig már az USA-ba települése előtt olyan múlt állt, hogy őt már fel sem kellett építeni.)
Gülen mozgalma Gülen távozása után is tovább élt Törökországban és Erdogan hatalomra jutása után komoly pozíciókat szerzett mind a kormányzati adminisztrációban, mind az államszervezet alacsonyabb szintjein. Ez a mozgalom Erdogan legfőbb támasza volt a szekuláris demokrácia hagyományos őrzőjének számító hadsereg hatalmának megtörésében.
Gülen imidzsének kialakítása George W. Bush egykori kampányfőnökének public relations szakértelmét dicséri: Gülent mint a kereszténységgel ökumenikus harmóniában élő mérsékelt iszlám hirdetőjét adja el. Gülen portréjában hemzsegnek az olyan elemek, mint a megértés, tisztelet, béke, szeretet, testvériség.
Valójában Gülen és a CIA szoros barátságának alapja egy közös vízió: egy törökország központú iszlám kalifátus, amely magában foglalná a Szovjetunió muzulmán utódállamait, az Orosz Föderáció kakukázusi területeit, Kína türk nemzetiségű területeit. A CIA számára ebben nyilvánvalóan főleg Oroszország és Kína destabilizálása jelenti az igazi üzletet.
Soros nyílt társadalma és Gülen iszlám kalifátusa között hihetetlen párhuzamosság vehető észre. Ugyanis Gülen mögött is hatalmas tőke (szerte a világban több bank) áll, és legfőbb fegyvere az "oktatási dzsihád": világszerte 2000 iskola, 7 egyetem. Az elképzelt iszlám kalifátus Törökországon kivüli területeit is (egyelőre) az oktatással kívánja meghódítani: 1990-es évek közepére több mint 75 Gülen-iskola jött létre Kazahsztánban, Azerbajdzsánban, Türkmenisztánban, Üzbegisztánban, az oroszországi Dagesztánban és Tatarsztánban. Ezek elitiskolák kiváló nyelvoktatással (az angoltanárokat a CIA biztosítja), célzottan a "legjobb" családok gyerekeinek (csak fiúknak), akikből országuk jövőbeni vezetői lehetnek. Igazi iszlamista káderkeltetők olyan pedagógiai elvekkel, mint szigorú fegyelem, teljes engedelmesség, napi öt ima, Gülen írásainak tanulmányozása. Magában Törökországban 2009-es adatok szerint Gülen ezrével tartott ellenőrzése alatt középiskolákat, főiskolákat, diákkolégiumokat, magánegyetemeket (a legnagyobb az isztambuli Fatih Egyetem).
Közvetlen forrás: Engdahl - Amerika álszent háborúi. Az eredeti forrásdokumentumok jegyzéke a hivatkozott könyvben.

@lightning protection

- globális háború,
- klíma,
- technológiai robbanás
Ettől retteg ez a Harari, szerinte az ok: nacionalizmus.
Ált. isk. 4. osztály: mindezekért nem a nacionalizmus felel, hanem az internacionalizmus, magyarul: globalizmus.
És akkor a Mariana-árok szemétjéről még nem is beszéltünk.
A globalista háttérbűnözők szerint az óceánokon van olyan, hogy túlfolyó, ahol a szemét leereszthető, arányosan a profit- és uralomnövelésükkel...