Összesen 223 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A "szabad világ" foglya...

Nemes Jeles legalább gondolkodik. A cikkből nagyon nehezen lehet kivenni, hogy a regnáló liberális egaliter világ csapta rá az ajtót.Ez döbbenetes lehet egy a zsidó szenvedéstörténet tarajain magasra jutott rendezőnek: már népe már nem a hierarchia tetején áll a csípési sorrendben.
És igen, Franciaországból nézve egy zsidónak Magyarország a béke szigete- amit megbecsülni kellene, nem lenézni. Még valami, a 444 liberális olvasóközönségéhez ez a hír vajon eljut-e?

Laci, akkor ezt az interjúdat felfoghatjuk egy késői mea culpa-nak erre a cikkedre:
"A riporter, Philipp Engel Peyman többek között megkérdezte Nemes Jelestől, hogy meglepődött-e a filmjét hazájában ért negatív reakciókon. "Egyáltalán nem" - kezdte a válaszát a rendező. "Ma Magyarországon a zsidógyűlölet ugyanolyan elterjedt, mint korábban.
Sokan azt szeretnék, ha a koncentrációs táborokat inkább tegnap nyitnák újra, mint ma.
Nem az ország lakosságának többsége gondolja ezt, de azért elegen ahhoz, hogy ijesztő legyen a helyzet.
Ezután Peyman megemlítette, hogy a Nyugaton aggódva figyelik a szélsőjobboldali eszmék magyarországi térnyerését, és arról érdeklődött, hogy mennyire antiszemita Orbán Viktor kormánya. "Magyarországon régi hagyomány a tűzzel játszani" - mondta Nemes Jeles. "Például a mai napig nem beszélünk arról, hogy működtek együtt a németekkel a náci időkben, a politikusok pedig örömmel lovagolják meg az antiszemitizmust. "

Válaszok:
Berecskereki | 2019. május 13. 06:53
@Akitlosz

Minden az, amit csinálnak belöle. Vagy vele...

@kamasuka

a mandinerre utalsz, hogy sok ilyesmit szemléz?..

@critical man

Akit pedig zavar, hogy az adatait gyüjtik, jobb, ha rögvest a holdra költözik, mert minden cég és minden hivatal is szívja az adatainkat.

@nibiru

Teljesen érthetetlen...

@Wumpscut

Egyenlöre itt folyik az ajvékolás az igazságtalan EU miatt...

@Öreg

Kertész Imre hasonló csalódást élt át Berlinben. Mint mondta, elege van abból, hogy holokauszt bohóc legyen, miután visszatért Magyarországra.

@bispora

"Laci, akkor ezt az interjúdat felfoghatjuk egy késői mea culpa-nak erre a cikkedre:"

NEM!

Azt a cikket, amit idézel a Népszava már régen "elsikálta" és módosították az interneten. Az eredetit eltüntették. https://nepszava.hu/1084038_sa.. Az eredeti amiben az általad idézett rész is benne van, csak egy blogger írásában található meg. https://tombobb.blog.hu/2016/0..

@b3 hammond őrület

A 32-ik nick neveden sem lettél más. Ezen is odakerülsz ahova a többivel. Az igazi helyed azonban a pszichiátrián lenne.
Fix, hogy X.

@catalina9

"Nemes Jeles is csak álóbégat..."

Ő sem különb a Deákné vásznánál. Ugyanazt teszi amivel másokat vádol. Részben származási, részben politikai, ideológiai alapon. Ugyanezt tette Kertész Imre, Tarr Béla vagy Esterházy Péter.

Ha ténylegesen "Jeles" lenne, akkor az élet elleni cselekményt ítélné el. Ugyanis a bűnnek a származása az ember.
"Ember, ne kutasd a rossz okát, te magad vagy az." - mondá egy bölcs.

A bűn pedig akkor is bűn, ha nem a származás miatt, hanem az ideológia miatt történik.

@nibiru

Tudod, a zsidóknak inkább az hozott tragédiát amikor nem foglalkoztak eleget a saját helyzetükkel és azt hitték, hogy nincs is okuk rá...
Különben, nekem teljesen természetesnek tünik, hogy mindenki elsösorban a sajátjai sorsával törödik, habár pont én szoktam rámutatni a tányér szélén túl történö folyamatokra is.

@élettan

Valahogy egészen máson van a hangsúly a neokohn cikkben, mint amin itt élvezkednek egyesek.

Elöször is, szó sincs benne arról, hogy a rendezö Magyarországon akarna élni. Ezt honnan veszik itt a tudorok?

Másodszor pedig, föleg az internet uralma az, ami nagyon aggassza. És ez mitha nagyon is egyezne sok itteni véleménnyel...

Válaszok:
Berecskereki | 2019. május 13. 11:08
Berecskereki | 2019. május 13. 11:13
@kuszkusz

Olvassál többet!

Eszterházy Péter: Így gondozd a magyarodat

„Magyar géniusz. A magyar géniusznak két archetípusa van. A bartók és a puskás. A bartók sovány, a puskás kövér.”
„Mi a magyar? A pincér a Hotel Negrescóban izzadságszagú.”
„A csokorba kötött magyart szétbontjuk, és éles késsel ferdén visszavágjuk. Kivétel a fásszárúak, mert azokat törjük vagy kalapáccsal zúzzuk.”
„Nehogy megrohadjon a magyar.”
„Például Széchenyi. Az a legnagyobb. Lakótelepen abszolút használhatatlan.”
„Az összement magyart a savó leöntése és Trianon után túrónak használhatjuk.”

@nibiru

A baj csak az, hogy minden elméletre hamar születik számos cáfolat is. Éppen ezért szeretek föleg a saját családom tapasztalataira támaszkodni, amik nagyon széles körüek.

És bizony sokuk túlélhette volna a vészkorszakot, ha nem csak a felületes, jóhiszemü hírekre figyeltek volna, hanem idöben megragadják a kínálkozott lehetöségeket és lelépnek. (De persze az se volt mindegy, hogy hova.) Kétségtelen, hogy senki se hagyja ott szivesen megszokott életét, pláne mivel az én elödeim már teljesen asszimiláltan éltek.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. május 13. 21:00
@fogas paduc

Van fogalmad, hogy milyen gyülölet-kampányra reagált igy?..

@duzur

"Másodszor pedig, föleg az internet uralma az, ami nagyon aggassza. És ez mitha nagyon is egyezne sok itteni véleménnyel..."

Tévedésbe leledzel. Nem az internet az aggasztó, hanem egyes írások stílusa, tartalma. Aggasztó példáúl, hogy a holokausztból egyesek üzletet, vagy politikai fegyvert kovácsolnak, antiszemitázva, fasisztázva, nácizva mindenkit, aki egy vagy több zsidó származásút kritizál a megnyilatkozása, cselekedete miatt.

Lásd Soros György. Soros Györggyel nem az a probléma, hogy zsidó származású, hanem az ideológiájával, a cselekedetével van probléma.
Azzal a zsidó emberrel sem a származásával van a probléma, aki kugli golyóval nyomorékká tette a 12 éves gyereket és mondta miért volt rossz helyen és ezzel elintézte a történetet.

@duzur

Még annyit.
Ha elfogadjuk a logikáját az internettel kapcsolatban, akkor ugyanezt elmondhatjuk a médiáról, könyvekről, filmekről is.

Már korábbi hozzászólásomban ídéztem: "Ember, ne kutasd a rossz okát, te magad vagy az."

Válaszok:
duzur | 2019. május 13. 12:49
@Shlomo Morel, egy igaz ember

A háború háborút szül.

"Az igazság az, hogy minket zsidókat évezredek óta elnyomtak úgymond." - írod.

Az igazság azonban az, hogy a zsidóság sem volt szentek gyülekezete. Az Istenük a kereskedés, a pénz volt, amely hatalmat jelentett. Úgy vélem ez egyik döntő tényezője volt az évezredek során kialakult "vándorlásuk" okozójaként.

"Amíg Hadrianus Szíriában és Egyiptomban tartózkodott, a zsidóság meg­őrizte nyugalmát, de amikor kitudódott, hogy a jeruzsálemi templom helyébe egy, a capitoliumi Iuppiternek szentelt templomot kíván felépíteni, elhatározták a háborút. Így mondja ezt már Cassius Dio, míg Euszebiosz szerint a felépítés a háború következménye lett volna; kétségtelen azonban, hogy az építkezést már megkezdték, mikor a forradalom kirobbant. Euszebiosz és Justinus egyházatyák szerint Bar Kohba kényszerítette a keresztényeket a zsidó hagyomány részét képező körülmetélésre."
Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/..

Válaszok:
duzur | 2019. május 13. 20:26
@Shlomo Morel, egy igaz ember

Ez az idézet nem cáfolja az amit írtam, idéztem. Sőt inkább megerősíti.

@Shlomo Morel, egy igaz ember

Ami lemaradt a válaszomból.

Ismerem a teljes szöveget amit idéztél. Innen: https://unnepeljunkegyutt.blog..

@nibiru

És milyen kényes témákról vitatkoztatok ? :-)

Különben férjem is hasonlókat mesél és annál megdöbbentöbb volt számára, amikor ilyen témák kerültek késöbb a felszinre. Szerintünk mindez csak arra jó, hogy a konfliktusokat szítsa.
Pedig van arra sok egyéb alap is...

@Shlomo Morel, egy igaz ember

Engem nem érdekel a származás, a faj, a bőrszíne. Ami egyes egyedül érdekel a cselekedet. Ebben pedig hetvenötével koromra elég tapasztalattal rendelkezem, hogy meg tudjam fogalmazni véleményemet és alá is tudjam támasztani.

A hasonlattal kapcsolatban pedig azt tudom válaszolni: A történéseket mindig ok-okozati összefüggésben kell értékelni. Ennek elhagyása hamis következtetést von maga után.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. május 13. 21:09
@Berecskereki

Nem egészen. Olyan intenzításra ahogy az internet beszippantja az embereket, egyik médium se volt képes és alkalmas. Az egyik fö különbsége az éppen a feedback lehetösége. Van aztán a sebessége és globális terjedelme is.
Persze, hogy minden az, amit csinálnak belöle. Az internet csodálatos és pozitív célokat is tud szolgálni. Hogy aztán mire használják, az bizony az embereken múlik. Ha az emberek karaktere nem képes a technika fejlödését követni, arról tényleg nem a technika tehet...

Válaszok:
Berecskereki | 2019. május 13. 13:20
@duzur

"Nem egészen. Olyan intenzításra ahogy az internet beszippantja az embereket, egyik médium se volt képes és alkalmas." - írod.

Természetesen ha az adott kort és a technikáját egy másik kor technikájával hasonlítod össze, akkor más következtetésre jutsz, mintha az adott koron belül vizsgálnád. "Van aztán a sebessége és globális terjedelme is." állítod. Bizony így van. Így van azonban a könyvnyomtatás, terjesztés, a film, a rádiózás, a televíziózás korában is.

Nem a technika fejlődésével és annak követésével van a gond, hanem az ember erkölcsi mivoltával.

Válaszok:
duzur | 2019. május 13. 14:01
@survivor

"internet önkénetesen kialakított egy újfajta totalitarizmust"

Ugyanezt akarja megtenni a könyv, a rádió, televízió és a film is.
Ez alól Nemes Jeles László sem kivétel. Mindez nem azért van így, mert zsidó származású, hanem azért mert ő is ember és benne is ugyanaz van jelen, mint a többi emberben. A kérdés csupán az; igaz célra használja e fel.

@survivor

És azzzal is olyan %-ban foglalkoztak az emberek mint manapaság az okos telefonnal?

@Berecskereki

Az utolsó mondatod nagyjából ugyanezt jelenti:

Ha az emberek karaktere nem képes a technika fejlödését követni, arról tényleg nem a technika tehet...

A jó karakter, jó erkölcsöt is jelent és sajnos folyton látjuk, hogy az nem fejlödik olyan gyorsan mint a technika.

"Nemes kifejti: korábban az angliai antiszemitizmus miatt aggódott, mostanra viszont arra jutott, hogy Franciaországban a legrosszabb a helyzet"
Te mocskos kis sóletzsoldos: az ökoszisztémáért - anblokk az emberiség Lebebsraumjáért- aggódj, ha már az aggódó nevű sóletbetegségben szenvedsz, amit fajtársaid tettek-tesznek az élet számára halálossá...

@Berecskereki

A zsidók hihetetlen sok területen exponálták magukat az idök folyamán. Sokszor ellentétes ügyekért harcoltak, akár az életüket se kimélve. Éppen ma volt szó az osztrák médiában Oskar Landauerröl -akiröl ma hallottam elöször- és aki hevesen tiltakozott az I.vh ellen. Akárcsak Alfred Hermann Fried.

De szó se róla és ilyesmit soha nem is állítottam, hogy a zsidók mint ártatlan bárányok vonúltak volna végig a történelmen. De éppen, mert sokszor kitüntek és böven irígyeik is akadtak, elöszeretettel rágalmazták öket mindenfélével. Sokszor rémes következményekkel.

@duzur

Az a baj, a holnap., az teljesen bizonytalan, ha tudnánk, az egészen megváltoztatná a dolgokat.
Mindenesetre a stratégia, amelyet Soros Tivadar kidolgozott, működött, de nem ez volt jellemző.
"Holnap, ki tudja holnap látsz-e még
Budapest Bár
Holnap, ki tudja holnap látsz e még,
Ki tudja holnap fáj e még szívem a tegnapért.
Holnap, ki tudja holnap látsz e még,...-"
Ki tudja holnap fáj e még szívem
Szerzők: Mihály István, Fényes Szabolcs,
Egyszer, ha van kedved, nem számokkal, de valahogyan leírhatnád: a családodból végül is arányaiban hányan vesztek oda...

Válaszok:
duzur | 2019. május 14. 11:24
@Berecskereki

Ennek mi lehet az oka?
Az okozat - a hamis hír, uszítás - létrehozásán kívül:
1944-ben "_Egy hét alatt 30 ezer zsidót égettek el élve és fojtottak meg Nagyváradon_ természetesen a magyarok - állítja egy izraeli tábornok.html"

@OberEnnsinnen

Szivesen. De mivel ugye a kommunizmus se volt kiméletesebb, írd meg szintén, családodból kikkel végzett az AVO mindörökre.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. május 14. 11:58
duzur | 2019. május 14. 13:35
@duzur

Szerencsére, senkivel.

@Mi a szösz

Volt ennek az érmének egy másik oldala is, amit jól mutatnak a mandineren megjelent kommentek is: Bombáz/tak/nak itt engem is, a zsidókat lejárató idézetek gyüjteményével, félelmet és gyülöletet gerjesztve, csupa keresztényi szeretetböl...
De van itt olyan is aki nemigen képes megbocsájtani nekem, hogy nem akarok megkeresztelkedni, mert ugy nagyjából agnosztikus vagyok. De semmi bajom a hívökkel, amíg nem úszítanak mások ellen.
Értem én, hogy a zsidó-gyülölöknek nehéz megemészteni azt az alapvetö megállapítást, hogy Jézus eredetileg zsidó volt, de nekik az se tetszene, ha Jézus nem kötödött volna a zsidókhoz, mert akkor milyen alapon rendszabályozta volna öket a zsinagógában és mi közük lehetett volna a halálához?..

Szóval böven van mit egymás szemére hányni, csak nem biztos, hogy az egy kellemesebb jövö fele vezet...

@duzur

A saját legközelebbi családomból:
Anyám 2 testvére
Egyiküknek férje és 2 gyereke
Másiknak felesége és 1 kislánya
Anyám életben maradt növérének fia
Anyám másik életben maradt növérének férje
Anyám akkorra már elhúnyt anyjának bátyja, felesége és lánya

Ök azok akikröl igy kapásból tudok, de mint akkoriban divat volt, sokan voltak és nem sokan maradtak meg.

Voltak különösen emlékezetes esetek is. Amikor pld Anyám egyik unokatestvére beoltotta szifilisszel a fiatal fiát, remélve, hogy akkor nem hurcolják el. Mégis elvitték...

Sajnos tudom, hogy manapság is sok szörnyüség történik a világ különbözö pontjain, mert valahogy unalmas az embereknek a békesség...

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. május 14. 15:23

Talán nem kellett volna ezt kérnem tőled, sajnálom, és békét.

Válaszok:
duzur | 2019. május 14. 18:08
@Bulvár Kund

" Mert a nácik legalább még nyíltak és őszinték voltak."

Akkor, hogy lehet, hogy senki nem tudta, mit müvelnek a zsidókkal ? Vagy éppen ez a vaskos hazugság?..

@duzur

Ezt elfelejtettem a válaszhoz, de nem ez a fontos.

@OberEnnsinnen

Mindenesetre, legalább magamnak küldtem a választ, hisz másra ugyse tartozik.
Békét mindig akarok én is. Kezet rá!

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. május 14. 18:17
@duzur

Isten áldjon! Itt a kezem.

@ The Loner

Nekem sincs az emberekkel semmi bajom, csak a fanatikusokból van túl sok...