Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Több mint egy 'filantróp emberbaráti egyesület'.

Kedves Ildikó! Gondolja, hogy 500 évvel ezelőtt a kereszténység emberbaráti alapon felléphetett volna az iszlám hódítással szemben? Maguk a kádári időkben emberbaráti módon kezelték kommunizmust elutasítókat, vagy a maguk elődei emberbaráti módon kerültek hatalomra? Miközben pont az emberbarát kommunista társadalmat hirdették.

Nalatok a merce Bangone "embersege", ugye, Ildiko? Vagy Nagy Blankae...
Olyanok is vagytok mind, mint ok!

A Spanyol Inkvizíció időtartama alatt, 1540 és 1700 között körülbelül 87,000 eljárást folytattak le, amelyek eredményeként legalább 1303 embert végeztek ki. (ezerháromszázhárom)
Forrás: az angol nyelvű Wikipaedia közlése 2011 december 16-i állással. (A téma 29 oldalából a 19. oldalon összesített eredmény)
Az eljárások hatékonyságára vonatkozóan érdemes megvizsgálni, hány eljárásra lett volna szükség a Szovjetunió kommunista fennhatósága alatt, hogy arányaiban ennyi kivégzést eredményezzenek.
Mivel a Wikipaedia összesítése „legalább” 1303-at említ, e számot konzervatívan megduplázom, így 2,606 kivégzést kapunk körülbelül 87,000 eljárásra. Tehát halottanként 33.83 eljárásra volt szükség.

Azt tudjuk a Hawaii Egyetem professzorának R J Rummel becsléséből, hogy a szovjet kommunista uralom alatt 61,911,000 volt az idő előtt, erőszakos halállal halt személyek száma. Ezt kell megszorozni 33.83-al ahhoz, hogy megkapjuk a Spanyol Inkvizícióban alkalmazott eljárások száma - halálok száma aránypárt. Az eredmény 2,094,449,100.
Tehát több mint kettő milliárd bírósági eljárást kellett volna lefolytatni a szovjet kommunistáknak, hogy módszertani arányaiban megfeleljenek a spanyol inkvizíciónak.

Ha ennyi nem zajlott le, az azt jelenti, hogy mennyivel volt önkényesebb a szovjet kommunista emberirtás az Inkvizíciónál.
Igaz, elvtársnő?

Annyit cenzúrázott, hgy nem vette észre: a katolikusoknak például külön van emberbaráti szervezete a Katolikus Karitász, tehát nem az egész egyház az.
A megbocsátási procedúrájuk meg keményebb, mint egy büntetőbíróságé.

Élvezem, amikor Cenzor Sopánka oktattya a lakosságot hittanból.

@Vakfolt

Hogy a teológiához fingja nincs, a egy dolog.

De hogy a szövegelemzés alapszabályaira tesz magasról, az már gáz. Ez a nő utolsó lehelletéig hazudni fog, annyira a természetévé vált. Egyre nyilvánvalóbb, mennyire hamis, mennyir kígyó – és ereje folytán az is kiderül, mennyire primitív.

Ereje fogytán lehull az értelmiségi álarc, és kivigyorok alóla a Kunhalmi és Bangóné féle bolsevik rikács.