Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Engem csak az zavar, hogy vannak a "mi antiszemitáink" és a "ti antiszemitáitok". A "mi antiszemitáink" esetében ez az életmű jelentéktelen része, apró botlás. A "ti antiszemitáitok" esetében ez mindent lenulláz, lehettek akármilyen érdemei amúgy az illetőnek.

Konkrétan mondjuk Prohászka Ottokárra gondolok. Ő a "ti antiszemitáitok" tipikus példája.

Amúgy a "Krausz Simon, mint Hortobágy" - szövegen jót röhögtem. Lehet, hogy megveszem a könyvet.

Köszönjük, kifejezetten érdekes interjú volt!

Amúgy sokkal nagyobb égés szegény Kosztolányira nézve, hogy milyen gyáván elsunnyogta a behívót. Tudom, az vesse rá az első követ meg minden, de azért ne feledjük, hogy vagy hatmillió férfit, akinek kevésbé voltak jók az összeköttetései, simán behívtak.

@tevevanegypupu

Ady konkrétan szifiliszes volt, alig érte meg a békeszerződést. Mondjuk tudta, mikor kell meghalni, pont a kommün előtt...

Annyiban jogos, amit ír, hogy nem tudom, Kosztolányi mennyire volt gerincesen háborúellenes. Ha az volt, akkor végülis Önnek van igaza. De ha netán a háború alatti újságcikkeiben lelkesen buzdított a kitartásra, akkor azzal tényleg nem jön össze a behívó elsunnyogása.

Mármost a Pardon rovat vezetése inkább háborúpárti előző évekre utal, de valóban nem tudom, és ennyiben meggondolatlan voltam.

Amúgy magázódunk? Így szólított meg, ezért így válaszoltam, de szerintem a nickjeink között nincs sok értelme... A való világban teljesen OK...

@syphax

Igen, nagyjából én is így gondolom, de ezt a kétszínűséget tényleg jobb volna szövegekkel bizonyítani. Ady amúgy biztosan kivétel volt: ő kezdettől ellenezte a háborút.