Összesen 177 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Paks 2 ellentétes a nemzeti érdekkel"

Hazugság.

És a CEU-n belül az atomfizika szakra?

@fakutya Bobber

Itt most nem érdekel, hogy kinek a fia, meg hol tanult. Ne hazudozzon össze-vissza!

A politika természete már csak ilyen. Fél szemmel mindig a propagandára kell tekintettel lenni és muszáj egymást vádolni, ha megalapozott, ha nem. Ungár is politikus, Gulyás is.

A valódi kérdés az, hogy miben és mennyire ítélhető el Gyurcsány és Orbán orosz-politikája.

A Szilvási perről Bódis András írt bővebben. Tény, hogy a bíróság nem ítélte el Szilvásit és Galambost, tehát feltehetően nem volt ehhez elegendő bizonyíték. Ezek szerint arra sem volt, amit Bódis feltételez, hogy "a valóságban akár technikai támadás is érhette orosz részről az NBH-t". Akkor viszont miről beszélünk? Mi az ügy?

Oroszok magyar pszichológusok segítségével hazugságvizsgálatot végeztek a hivatalban a kiszivárogtatók kiszűrésére. Melyik az a kormány, amelyik nem folytatna vizsgálatot, ha ilyet tapasztal? Persze, hogy a nyugatiak idegesek voltak, amikor megtudták, hogy oroszok jártak egy NATO ország titkosszolgálati intézményében. Ez érthető, de nem bizonyíték semmire. Sokkal valószínűbb, hogy azok a bizonyos oroszok az Apró-Gyurcsány família bizalmasai voltak, mint Putyiné.

Természetesen ez így is "ügy", de inkább csak az Apró-Gyurcsány klán jelenlegi politikai játszmái fénytörésében. Hazudoznak, ahogy szoktak.

Az is csak feltételezés, hogy "putyinék" Gyurcsány tudtával és közreműködésével akarták volna megszerezni a MOL-t.

És itt jön a lényeg. A mindenkori magyar miniszterelnök nem teheti meg, hogy az oroszokkal ne próbáljon jó kapcsolatokat fenntartani. Ilyen energiafüggőség mellett ellenséges politikai viszony esetén az oroszok bármikor tönkretehetik a magyar gazdaságot. Szerencsére ez azért nem ilyen egyszerű, mert az oroszoknak is érdeke, hogy megvegyék tőlük az olajat és a gázt. De nem mindegy milyen feltételekkel.

Az igazi veszély nem ebben van, hanem abban, ha az orosz tőke tulajdont, befolyást szerez a magyar gazdaságban! A szocialista kormányok erre azért nem vigyáztak annyira, amennyire kellett volna. Orbánék felismerték, hogy ezt a veszélyt úgy lehet elhárítani, ha cserébe üzleteket kötnek az oroszokkal. Erről szólt a repülőgép- és metrószerelvény-"felújítási" üzlet és erről szól az atomerőmű-építés is. Mindegyikre szükségünk van. Akkor miért ne az oroszok csinálják, ha megfelelő áron teszik és cserébe megfelelő feltételekkel adják az olajat és a gázt, illetve felhagynak a burkolt befolyásszerzéssel.

A Fidesz-kormány orosz-politikája a magyar érdekeket szolgálja, a többi üres politikai zavarkeltés és propaganda.

Ugyanakkor egyelőre nincs okunk azt feltételezni, hogy a szocialista kormányok kiszolgáltatták volna az országot az oroszoknak. Ha lenne erre bizonyíték, már régen elővették volna. Nyilván sok múltba nyúló orosz kapcsolattal rendelkeznek, de ez még nem ok a hazaárulás feltételezésére. Gyurcsányról persze tudjuk, hogy ki, vagy inkább mi (pojáca, politikai kalandor, stb.), de azért nem mindenható azon az oldalon.

@na még ez is

Ne reklámozzátok már ezt a kibaszott egybites mélysötét zöldpropagandát, ha ennyire fogalmatlanok vagytok a témában. Németország szénbányákat nyitott újra, és hőerőműveket üzemelt be, hogy pótolja az atomerőmű kapacitást. Cserébe megdrágult a villamosáram, és növekedett a CO2 kibocsájtás. Mi a faszom ebben a zöld, meg megújuló, meg környzeetvédő?

@na még ez is

Ja, és Paks bővítését anno 2009-ben megszavazta az akkori kormánypárt, és a Fidesz is. Nincs itt semmi látnivaló. A zöld okoskodás meg a szokásos zéró hozzáadott értékű, zéró felelősséget vállaló "jóemberkedés".

@na még ez is

Az utolsó "mélyművelésű" szénbányájukat, a Ruhr vidéken. A lignitbányászat marad, sőt, fokozták az importot. Mondom, hogy fogalmatlanok vagytok.

@Kanóc

"Mi lehet a megoldás, ha az atom- és szénerőművek végleg kiesnek? A tanulmány szerint további gázerőműveket kellene építeni ahhoz, hogy az ellátás biztonságos legyen."

Nevetséges az egész. A szén helyett gázerőművek, hát ez még hagyján, bár nem egy CO2 kibocsájtáscsökkentő lépés. De hogy az atomot mi a fasznak szedték ki a mixből, arra nincs válasz. Semmi nem indokolja, kizárólag a zöldvoksok begyűjtése, ami ugye a legkevésbé sem szakmai indok.

Mindegy, lesz nekik importgáz, importszén, importáram. Boldogok a németzöld llkiszegények, mert övék lesz a legtöbb izé. Az önbecsapás?

@Kanóc

Azt kéne tenni, amit Franciaország tesz. Telepakolta az országot atomerőművekkel. Röhögve teljesítik a CO2 kibocsájtási kvótákat, és közben még energiaexportőrök is.

Biztonsági kockázat? AZ! De nincs ideális megoldás. Rossz és rosszabb közül lehet választani. Ha gázerőművek lesznek nálunk is, az is orosz függőséget fog jelenteni, akár tetszik, akár nem.

Mondja egy francia lobbista.......

@nemecsekerno_007

Az autópályákat, háztetőket le kellene fedni.
De szűkség van Paksra is.

@Libraman

Momentumos kommentelők kedvéért: igen, pár sör hatására #metooztam a momentumos srácot a sátrában.

@Esvány

A CEU-n nem tanítják Kirchhoff első törvényét. Pedig nem bonyolult.

@na még ez is

"a germánok úgy befürödtek a "zöld faszsággal", hogy minden korábbinál magasabbra, 40 százalék fölé emelkedett tavaly a környezetbarát, megújuló forrásból előállított villamos energia aránya a németországi áramtermelésben..."

40% a fosszilis. 1000 millió tonna üvegházhatású gázt bocsátott a légkörbe tavaly csak Németország.

@na még ez is

"decemberben be is zárták az utolsó szénbányájukat :) "

Újévre. Aztán kiheverték a Szilvesztert és január elején újranyitották.