Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
@C.Dömötör

Vegre sikerult egy "civil", "nyitott" papat valasztaniuk, felreteve Benedeket. Maguknak valasztottak.
A hivok pedig varnak egy igazi katolikus papara, aki atadja, nem megreformalni akarja a hitet.

Voltak korszakok, amikor elszakadtak a hitüktől, de ez nem volt általános. A francia közép és felső középosztály ma sokkal vallásosabb ( katolikus), mint pl. a magyar. A templomot, mint az európai kultura egyik kincsét újjá kell építeni, ahogy a földrengés által úgy 10 éve nagyrészt elpusztított Szent Ferenc Bazilikát Assisiben. ( Ott a zűrt a nagyon megsérült Giotto freskók valamilyen szintű helyreállítása okozta.)

@még fokozza

Ezt honnan veszed, hogy Semjén Zsolt háromgyerekes családapa pedagógus feleséggel luxusban él?
Miért kellene megmondania, hogy mennyit ad, ha gyűjtést rendezne az állam, vagy az Egyház?
Pont arról van szó, hogyha államosította a gazdag francia kormány a templomokat, akkor kutya kötelessége renoválni, felújítási munkálatokat végezni rajta. Pláne, ha évente több millióan jönnek el azért, hogy lássák.

@C.Dömötör

Elkéstél, és főleg igazságtalan és tájékozatlan vagy!

A Notre-Dame ismét az építők hitének jelképe lesz – Ferenc pápa üzenetet küldött Párizsba

2019. április 16., kedd | 15:35
Ferenc pápa április 16-án, nagykedden délben üzenetet küldött Michel Aupetit párizsi érseknek a Notre-Dame székesegyházat pusztító tűz kapcsán.

„A Notre-Dame székesegyház jelentős részét elpusztító tűz után veletek vagyok szomorúságotokban, és az egyházmegye híveihez, Párizs lakóihoz fordulok és mindenkihez Franciaországban. Ezekben a nagyheti napokban, amikor Jézus szenvedésére, halálára és feltámadására emlékezünk, lelki közelségemről és imádságomról biztosítalak benneteket – olvasható Ferenc pápa üzenetében. – Ez a katasztrófa súlyosan károsította a történelmi épületet. De meggyőződésem, hogy a tűz nemcsak egy épületet sújtott, hanem egy nemzeti szimbólumot is, mely kedves a párizsiak és a franciák számára, bár világnézetük sokféle. A Notre-Dame a közös emlékezethez tartozó építészeti kincs, mely számos nagy esemény helyszíne, és tanúja a városban élő katolikusok hitének és imádságának.

Kifejezem nagyrabecsülésemet a tűz oltásában közreműködő tűzoltóknak munkájukért és bátorságukért, és kívánom, hogy a Notre-Dame székesegyház az újjáépítés és mindenki mozgósításának köszönhetően legyen ismét gyönyörű kincs a város szívében, az építők hitének jelképe, az egyházmegye anyatemploma, Párizs, Franciaország és az emberiség építészeti és szellemi öröksége.

Ezzel a reménnyel szívből adom apostoli áldásomat a francia püspökökre, az egyházmegye híveire, továbbá Isten áldását kérem Párizs és Franciaország lakóira” – zárta üzenetét Ferenc pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió.
Magyar Kurír

@C.Dömötör

Mielőtt még Erdő Péter nyilatkozatát is hiányolnád.

Erdő Péter bíboros közleménye a Notre-Dame-ot pusztító tűz kapcsán
2019. április 15., hétfő | 22:02
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek közleményét olvashatják az alábbiakban.

Megrendülten értesültünk arról, hogy a nagyszerű párizsi Saint-Sulpice-templomot ért tűzeset után most, a Nagyhét kezdetén a város főtemploma, a Boldogságos Szűz Máriának szentelt Notre-Dame lángokban áll. Szolidáris szeretetünkről biztosítjuk Michel Aupetit párizsi érseket és a francia katolikus közösséget.

Hitet teszünk Krisztus irgalmas szeretete mellett, és megvalljuk reményünket, hogy a Mindenható Isten, aki a halálból feltámasztotta Krisztust, a mi közösségeinket is új életre, hitre és szeretetre támasztja.

Budapest, 2019. április 15., Nagyhétfő

Erdő Péter
bíboros, érsek,
Magyarország prímása

@LoneWolf

Az Angol Parlament tetejére még az 1800-s évek közepén azt tettek....

@C.Dömötör

A gótikus székesegyházban hétfőn, a kora esti órákban csaptak fel a lángok,...
Ehhez képest Ferenc pápa délben küldte el az üzenetét.
Miről késett volna le?
Hétfőn XVI. Benedek pápánál volt felköszönteni 92. születésnapja alkalmából.
Tűz üt ki este és máris a pápa nyilatkozzon? Nane!
Akkor nyilatkozott, amikor itt volt az ideje.