Összesen 146 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
@Super Partes

A Wikipédián azt olvastam, hogy ír és angol felmenői vannak.

Az első kérdés az esettel kapcsolatban:

Hogy kerül Christchurch-be 2 mecset?

@bsamu

Már elsült a legelső kommentben.
Ne félj, ha tehetnék, ugyanígy közénklőnének.

Az ész megáll...Új-Zéland a világ-végén levő gyönyörű kettős sziget. Megnéztem az angol wikit, szerintük ott 1,2%-nyi, azaz alig látható muszlim kisebbség él, szinte teljesen keresztény az ország. Egyszerűen nem tudom megmagyarázni ezt a tettet ( A Ku-Klux-Klan létrejötte a vesztes Polgárháború után magyarázható volt...)

@kisnyilasok nagy hazugságok

Savoyai Eugén (Délvidék) és Sobieski János (Bécs), de mondhatnám Lotharingiai Károlyt ( Buda) is. Az olasz Kapisztrán is benne volt a Nándorfehérvári Diadalban, bár Hunyadi volt ott az első. Távolabbra nézve ott van Don Juan De Austria ( Lepanto) is.

@kisnyilasok nagy hazugságok

Ezen a fronton hosszú időn keresztül tényleg a magyar végvári rendszer akadályozta meg a török előrenyomulást. (Érdemes elolvasni Takáts Sándor: Bajvívó Magyarok c. könyvét.) Amikor valahogyan áttörtek Bécs felé szerencsére befutott a lengyel Sobieski és felmentette a várost 1683--ban. Buda visszafoglalása végeredményben ennek az "ijedtségnek" volt köszönhető, mert összefogtak az európai erők ( volt azért kivétel) Más fronton pl. a tengeren az előrenyomuló oszmánokat Lepantonál egy egyesített európai flotta állította meg. ( Don Juan De Austria)