Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
@kisgul

Jó lenne egy közös Soros-lista, de Jávornak az mszp lista bejutó helye is megfelelne. Sokan vannak igy, ember emberének farkasa.

@Minnie

Neki is, ha az LMP külön indul.

Egy n+1-ik felhívás, mely az előzőekhez hasonlóan eleve kudarcra van ítélve. Mert: egy csomó mindenhonnan kikopott ex-politikus bábáskodik n+1-szer körülötte; s az egész folyamat eleve őszintétlen, sanda egyéni ambíció szülötte, amelyet a többi résztvevő is tud, de úgy csinál mintha nem tudná.

Közös lista, amit természetesen én fogok vezetni......de minimum biztos befutó hely, nem is olyan rossz ezzel a fizetéssel élni.

@kamasuka

Jávor felhívta az ellenzéki pártokat egy kiadós veszekedés -re:-))))

Retteg a közelgő munkanélküliségtől.

Pedig nem lesz közös lista, Bence, és nem visz be a hátán egy párt sem. Az alku arról szól, hogy a Párbeszéd kiesik az EP-ből, ellenben Karácsony Gergely főpolgijelölt lesz.
Te meg szépen elfolysz a politika csatornarendszerében.

"Külföldi támogatással mérték fel a foglalkoztatottak aggodalmait az ellenzéki szervezetek."

Szerintem nem. Hasra ütéssel.
A tilóra mintegy 400 ezer dolgozót érinthet és ennek több, mint a fele vállalja is a túlórát a több jövedelem, vagy az egybefüggő szabadnap reményében. Ha megnézzük a tüntetők létszámát akkor azt tapasztaljuk, hogy több mint fele nyugdíjas és diák. Ez is arra utal, hogy a többséget nem érinti a túlóra, vagy ha érinti nem tiltakozik ellene.

"Az uniós statisztikai hivatal adatai szerint 31,2 órát túlórázik átlagosan évente egy magyar munkavállaló, ezzel nálunk a negyedik legkevesebb a túlmunka az EU-tagállamok között. Ezzel szemben Nyugat-Európában átlagosan sokkal több a túlóra, mint hazánkban.
Például a legmagasabb, 270,4 óra a briteknél jellemző, míg az uniós átlag 166,4 óra, tíz nyugat-európai országban pedig 180 óránál is többet túlóráznak."

A kormányváltó ellenzék három cikluson keresztül az összefogást mantrázza, holott bebizonyosodott hiába az összefogás a szavazatok nem adódnak össze, mert egyharmadánál nem működik az átszavazás. Az is bizonyságot nyert, hogy minél jobban osztódik az ellenzék, csak egymástól vonják el a szavazókat. Mindezek ellenére továbbra is az összefogást szorgalmazzák, mert egy-egy párt saját hitelességét nem tudja növelni. Ennek okát abban látom, hogy az MSZP és a DK a szavazók egy nagy részét taszítja, mivel a 12 éves kormányzásuk után az ország mindig lejtmenetben volt.

Szerintem téves állítás, hogy Magyarországon diktatúra van. Egy diktatúrában nem lehetne olyant megtenni, mint amilyent az ellenzék megtesz. Ugyanakkor forradalmi helyzet sincs, mivel az elégedetlenség nem olyan mértékű, amely azt jelentené nincs mit veszteni.

Így szerintem az ilyen szervezkedések kontraproduktívek lesznek.

Kiegészítés: Ennek okát abban látom, hogy az MSZP és a DK a szavazók egy nagy részét taszítja, mivel a 12 éves kormányzásuk után az ország mindig lejtmenetben volt - mondat úgy értendő, hogy a volt szavazóik egy nagy részét.