Összesen 149 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem a migránsokat hibáztatjuk. Téged, Merkelt, Micront és persze gyuribát.

Békepap.

Annak idején Bajazid szultán megfogadta, hogy Szent Péter templomában abrakoltatja lovait. Miért kellett félni tőle?

Elcsendesedhetünk. Jézus jöjj közénk és mutass rá, Te hogyan gondolkozol, magunk hogyan gondolkozzunk?

Válaszok:
Zalailáma | 2018. december 18. 15:45
hhonor | 2018. december 19. 03:57

A Szentatya Magyarországra biztosan nem gondolhatott, mert itt messze nem mindenért a migránsokat teszik felelőssé. Sőt, semmiért nem őket. Egyszerűen egy ésszerűbb segítési módot ajánlunk Afrikának!

@koronaszep

Még 7 napos koromban. Nagyon szép és nagyon okos kisbaba voltam, és felnőttként is ilyen vagyok.

Felmondta a progresszív kánont. A libsik nyilván majd megtapsolják érte. Kérem a következőt.

@hhonor

Örülnénk, ha leginkább te csendesednél el. Szemforgató pápaseggnyaló.

@syphax

„A pápa, amikor ex cathedra szól, azaz az összes keresztény legfőbb pásztoraként és tanítójaként legfőbb apostoli hatalmával hit és erkölcs területén egy tanítást úgy határoz meg, hogy azt az egyetemes Egyháznak el kell fogadnia, a Péternek ígért isteni segítség által azzal a tévedhetetlenséggel bír, mellyel az isteni Megváltó Egyházát a hit és erkölcs dolgában ellátni akarta. Ezért a római pápa ex cathedra meghatározásai önmaguktól és nem az Egyház beleegyezéséből fakadóan megváltoztathatatlanok.” (Első vatikáni zsinat )

@llnnhegyi

l. A Magyarországi Református Egyház Zsinati Levéltára
Felekezeti vitára van legkevésbé szükség.

Mindenert?

Akkor mi mas valtozott 2015 korul a migransinvazion kivul? Mert akkortol jott az osszes baj, terrortamadasok csokorban. Veletlen egybeeses volna?

@hhonor

Ahhoz, hogy az ember mind tisztabban lathasson, mar nem a sajat, hanem Jezus szemeivel kell tekintenie a vilagra. Ahhoz, hogy Jezus szemeivel tekinthessen a vilagra, mindinkabb jezusi sziv, lelkulet, szandekok menten viszonyuljon a vilag dolgaihoz is. ahhoz mind Jezusibba kell valnia. Aminek elofeltetele, hogy az ember behivja az eletebe Jezusr, atadja szamara eletenek mind nagyobb reszet, hordozva Jezust magaban, kerve folyamatosan vezeteset, mar onmaga, a vilag illetve a megteveszto szellemi erok vezetese helyett.

Válaszok:
hhonor | 2018. december 19. 07:53
hhonor | 2018. december 19. 16:11
@hhonor

(jav.: dolgaihoz is, ahhoz; Jezust)

@hhonor

Ferenc pápa hitelesen képviseli Jézust, bárcsak magunk is minimum ezen szinten képviselnénk Krisztust.

Ha adott mondatait akár tagadó formába öntjük, Jézustól távolodunk.

Mandi által boldolt tartalom (kiemelésként): "Az egyházfő méltatta az ENSZ globális migrációs csomagját."
Magam azt érzem, korábban is ezt éreztem, a portál mögött álló adott szándékok nem egyszer a pápáról negatív képet próbálnak festeni, amely megnyilvánulások közvetetten mind többeket hangolhatnak a katolikus egyházfő ellen. Ha ez igazságot képez, akkor ezen szándékok Krisztus Egyházának megosztását erősítik és Jézus szándékai ellen mennek.

Válaszok:
hhonor | 2018. december 19. 18:44
@hhonor

Nagy a keresztény értékeket magukénak valló médiák és politika képviselőinek felelőssége is. Úgy kell bemutatniuk ezen problémakört is a társadalom irányába, hogy a mindenkori eszközök, módszerek és szándékok, megnyilvánulások mindenkor megállják helyüket Jézus előtt. Az egyenes, őszinte, mind több oldalról való bemutatás embert építhet, az egyoldalú, egyenességet, őszinteséget sokszor kerülő, manipuláló megnyilvánulások viszont embereket rombolhat, távolíthat el mindinkább Jézus szándékaitól.

Válaszok:
hhonor | 2018. december 20. 05:24
@hhonor

Sokan hajlamosak vagyunk fehérben vagy feketében látni és láttatni a kérdéskört. Részben azért is, mert sokan mások is fehérben vagy feketében láttatják azt. Vagy ők vagy mi. Pedig Jézus nem ezt tanítja, a Jézusi viszonyulás mindkét irányba embert láttat. Magunk pedig sokszor Krisztust inkább egy magunk által elképzelt, magunk elvárásaira formázott látens, kereszt nélküli Jézusra cseréljük, ami jobban illeszkedik saját elképzeléseinkhez, világi elvárásainkhoz, akár világi kötődéseinkhez, bálványainkhoz, akár politikai bálványainkhoz. Ez nem keresztény út. A keresztény nem választhatja meg Jézusát, mert a világ közepén a kereszt már foglalt, ott valaki feláldozta az emberiségért az élétét, őt is Jézusnak hívják, belőle viszont csak egy van. S ha a magát kereszténynek valló elsődlegesen saját ego-t, saját elgondolásokat, világi bálványokat követ, mind többször juthat el oda, hogy elfordul ezen ponttól s elfordul azoktól is, akik ezen pontra mutatnak - mindeközben próbáljuk védeni álláspontunkat, akár a Krisztusra mutatók emberi mivoltára mutatva ("nem tévedhetetlenek ezen témakörben", mondjuk). Pedig ha őszinték lennénk, magunkkal szemben, ahogyan másokkal szemben is, akkor belátnánk, általánosságban megfogalmazott gondolataink csak elfedni próbálják azt, amivel nem szeretnénk szembe tekinteni, nem tudjuk cáfolni a keresztényi viszonyulásokat, mert akkor azzal kellene szembesülnünk, hogy saját viszonyulásaink már nem Krisztus követők.