Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Filozófus, esztéta, regényíró, operaszerző, kultúrharcos – és 2016 nyarától immár brit lovag."

Ajjaj! Akkor azok a balliberálisok akik még nem adták vissza a lovagkeresztjüket, most biztos visszaadják. ;-)

Scruton: " fontos a házasság és a család intézményének és értékének megőrzése. Ebből születik a nemzedékeken átnyúló lojalitás, ami fenn tudja tartani a nemzeteket. És ez az, amit – Scruton szavaival élve – a posztmodern betegség folyamatosan támad."

Wikipédia: "A posztmodern lényege az, hogy megkérdőjelezi a szubjektum önazonosságát, illetve az egységes, abszolút érvényű világmagyarázó elvek létét (lásd. ad-hoc szókapcsolatok). A világ többértelmű, heterogén, önellentmondásos."
"Sigmund Freud pszichoanalitikája szerint - ellentétben Decartes 'Gondolkodom, tehát vagyok!' felfogásával - az embert ösztönök vezetik, és a tudatalattiban lévő tudattalan tudás határozza meg. Mivel az ember nem tudhatja egyértelműen, hogy ki és mire képes, ezért a létbizonytalanság lehetősége kerül felszínre.

Freud szerint "ha nem tudható, hogy ki vagyok, akkor nem tudható az sem, hogy mire vagyok képes - ennek a nemtudásnak pozitív és negatív produktumai is vannak."

Magyarul a posztmodern: az emberiség manipulálhatóvá tételének alapeszköze.
Akik megalkották, használják, főként gazdasági-pénzügyi vonalon: az emberiség manipulálói, kihasználói, új és új köntösben.
A polkorrekt a posztmodern mérgezett lándzsahegye, mellyel a posztmodern mainstream a keresztény-konzervatív világot terror alatt tartja.

"Ezt tartja Scruton a „posztmodern betegségnek”, ami ellen a konzervativizmusnak a szeretet erejével, a polgári lét és a szabadság kultúrájának megőrzésével kell fellépnie. "

Erről a "szeretet erejéről" tessék megkérdezni Móricz Esztert.