Rettegnek a svédek

2009. november 6. 12:25

A magyar szélsőjobbal, Orbán Viktorral és a Demokrata szarkasztikus írásával foglalkoztak a svéd televízió főműsoridejében.

"A Magyarországon egyre határozottabban menetelő szélsőjobboldali militáns csoportok Nobel-díjra jelölt írók könyveit akarják megsemmisíteni" - számolt be a Demokratában megjelent Pozsonyi Ádám-írásról a svéd köztévé kulturális híradója, melynek riportere így folytatta: "Lehet írókat hazaárulónak nevezni egy európai országban? A válasz: igen!"

A riportban megszólaltatták Nádas Péter írót is: "Nádas komolyan veszi a cikket, s 1944 júniusa jut eszébe, amikor is a magyar nácik 400.000 könyvtári kötetet daráltak be. Mindenki tudja, hogy akkor nem csak könyveket semmisítettek meg abban a papírmalomban, hanem azzal egy időben kezdték deportálni a 600.000 zsidó magyar állampolgárt is, akik közül 400.000 nem tért vissza. Tehát, én ezt a dolgot nem tudom nem komolyan venni" - mondta a híradóban Nádas.

A riporter szerint nincs több ország, mely ilyen hatalmas számban hagyta volna megyilkoltatni saját polgárait, pusztán zsidó vagy cigány származásuk miatt. A svéd tévé riportja szerint részben a Jobbikon keresztül mutatja meg arcát a fasizmus, és ennek paramilitáns csoportja, melyet nyolc cigányszármazású ember megölésével gyanúsítanak, és a legnagyobb ellenzéki párt vezetője a szóban forgó, 150.000 olvasót magának tudó lapot a kedvencének nevezi.

Kis magyar abszurd a svéd tévében (sved.nolblog.hu)
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/2199

Ajánljuk még a témában