Regőczi: Kifizetőhelyként működött a BKV

2010. március 24. 8:18
Regőczi Miklós, a BKV volt vezérigazgató-helyettese a Magyar Nemzetnek és a Népszabadságnak is beszélt a cégen belül történt különböző kifizetésekről. Állítása szerint rendszeresen érkeztek politikai megrendelések, kérések a céghez.
Regőczi Miklós, a BKV hűtlen kezeléssel gyanúsított volt vezérigazgatója egy a Népszabadságban megjelent interjúban azt állította, rendszeresen érkeztek politikai megrendelések a BKV-hoz. Ezek egy részét Antal Attila vezérigazgató hozzá továbbította, amiket aztán teljesítettek is. Regőczi szerint a két-hátom hetente érkező kérések leginkább Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes kabinetjének tagjaitól, Tóthfalusi György volt igazgatósági elnöktől és más koalíciós politikusok összekötőitől érkeztek. Elmondása szerint nem minden szerződést írt alá, amit elé tettek.

Demszky Gábor csupán egyszer hívta fel személyesen, hogy a Sawyer-Miller Grouppal kössön szerződést, akik Regőczi szerint végül minőségi munkát végeztek. Elmondta, a BKV húsz éve szolgál kifizetőhelyül, ahogyan a Magyar Posta, az MTV és a MÁV is, „épp az adott kormánytól függően”. A volt vezérigazgató-helyettes nem érti, miért őt gyanúsították meg, amikor nem rendelkezett nagy összegek felett.

A Magyar Nemzetben megjelent interjúban azt állította Regőczi, kormányzati elvárás volt, hogy minél több rendezvényt szervezzenek, ahol Hagyó Miklós és Demszky Gábor pozitív színben tudnak szerepelni. Regőczi erről folyamatosan egyeztetett Lelovics Ottóval és Horváth Évával. A lobbisták kedvenc célpontjai a közbeszerzések voltak, míg ő csak a kiadások öt ezreléke felett rendelkezett - mondta. Hozzátette, a nyomozás érdekében nem említhet újabb neveket, akik szintén kérésekkel fordultak hozzá.  A BKV „pr-beszélgetésekért” fizetett a Napkeltének, illetve Verebes István fiának filmjét is milliós reklámszerződéssel támogatták.

Regőczi beszámolt arról is, Lendvai Ildikó egy ismerőse havi háromszázezer forintos fizetést kapott, holott valós munkát nem végzett a BKV-nál, Lamperth Mónika kérésére egy államtitkár vagy államtitkár-helyettes feleségét is szerződtették, Nyakó István és felesége pedig buszokat kért kölcsön. Regőczi a BKV-s ügyekben „részben bűnbaknak, részben áldozatnak” tartja magát.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gondolom Demszky még mindig nem tud semmiről.

Amúgy az már valami, hogy Lendvait, és Nyakót szóba merik hozni. Szerintem lesz még feljebb is. Majd bebizonyosodik, hogy ezek csak kis halak voltak a nagy bizniszben.

Az MTI magára maradt.
Népszabadság Online címlap: 'Valóban az MSZP-SZDSZ kifizetőhelye volt a BKV'
atv.hu: Regőczi: Nyakóékat, Verebeséket támogattuk BKV-s pénzekből - A volt vezető szerint valóban MSZP-SZDSZ kifizetőhelyként működött a vállalat.

Ez már a vég.

Ha a NOL ilyen látványosan felteszi a kezeit, akkor az MSZP itt már senkire sem számíthat. A mindig oly' lojális TV2-nél is láthatóan új szelek fújnak.

"a megyei lapok mindig az MTI-t hozzák le"

Ez már szerintem nem oszt, nem szoroz. A meccsnek vége, lehúzták a rolót, az utolsó kapcsolja le a villanyt.

Nem, nem MTI-összefoglaló, hanem saját. A Mandiner közönsége általában tudja, melyik csapatban játszanak a fiúk-lányok.

Az olló záródása várható volt, de az abszolút többség már aligha kerülhet veszélybe. A kétharmadot én eddig sem tartottam reálisnak, a Jobbik erősödését látva még kevésbé.

Érdekes az, ahogy Regőczy fogalmazott, ugyanis nem azt mondta, hogy az "adott kormánytól függetlenül", hanem hogy attól "függően" - ami szerintem éppen az ellenkezőjét jelenti annak, mint amit az ember első hallásra gondolna.
Ettől függetlenül elég valószínű, hogy mindegyik kormány idején volt susmus, kérdés, hogy milyen mértékben.

Tegnap Bayer Zsolt volt itt Újvárosban. Brutálisan jó előadást tartott.

Nekem úgy tűnik, hogy az MSZP itt már semmit nem befolyásol. (Oszt' lehet, hogy tévedek)

A Szonda legutóbbi felmérése szerint a Fidesz erősödött, a Jobbik és az MSZP gyengült (64-13-12), de ezt utána egyik médium sem visszhangozta, csak azt, hogy a Mediánnál 100 év után először süllyedt 60% alá a Fidesz.

Én is szkeptikus vagyok a Fidesz-erősödéssel kapcsolatban.

Válaszok:
Tóth H. | 2010. március 24. 12:59

Hozzáteszem: A legutóbbi Medián-mérés nem csak a Nézőponttal, hanem a Szondával is szembekerült, ami Fidesz erősödést és Jobbik-MSZP-gyengülést (64-13-12) mért.
http://www.mr1-kossuth.hu/hire..

Nekem is van rokonom, aki erősen hajlott afelé, hogy a Jobbikra fog szavazni, de amikor Pörzse és Vona elkezdtek orbánozni, az már neki is sok volt.

Nem tudom, hogy ütni kell-e, de amit tegnap este Bayer Zsolt levágott itt nálunk Dunaújvárosban, az zseniális volt. Szerintem ha volt a hallgatóságban Fidesz-Jobbik között billegő, az tegnap este meg lett győzve, hogy csak a Fidesz.

Hát, nem tudom, melyik volt a nagyobb durranás: Lendvait név szerint megemlíteni (Nemzet), vagy kijelenteni, hogy a BKV tényleg az MSZP-SZDSZ kifizetőhelye volt, és ezt megtenni a cikk címének (Népszabi).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés