Regőczi: Kifizetőhelyként működött a BKV

2010. március 24. 8:18
Regőczi Miklós, a BKV volt vezérigazgató-helyettese a Magyar Nemzetnek és a Népszabadságnak is beszélt a cégen belül történt különböző kifizetésekről. Állítása szerint rendszeresen érkeztek politikai megrendelések, kérések a céghez.
Regőczi Miklós, a BKV hűtlen kezeléssel gyanúsított volt vezérigazgatója egy a Népszabadságban megjelent interjúban azt állította, rendszeresen érkeztek politikai megrendelések a BKV-hoz. Ezek egy részét Antal Attila vezérigazgató hozzá továbbította, amiket aztán teljesítettek is. Regőczi szerint a két-hátom hetente érkező kérések leginkább Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes kabinetjének tagjaitól, Tóthfalusi György volt igazgatósági elnöktől és más koalíciós politikusok összekötőitől érkeztek. Elmondása szerint nem minden szerződést írt alá, amit elé tettek.

Demszky Gábor csupán egyszer hívta fel személyesen, hogy a Sawyer-Miller Grouppal kössön szerződést, akik Regőczi szerint végül minőségi munkát végeztek. Elmondta, a BKV húsz éve szolgál kifizetőhelyül, ahogyan a Magyar Posta, az MTV és a MÁV is, „épp az adott kormánytól függően”. A volt vezérigazgató-helyettes nem érti, miért őt gyanúsították meg, amikor nem rendelkezett nagy összegek felett.

A Magyar Nemzetben megjelent interjúban azt állította Regőczi, kormányzati elvárás volt, hogy minél több rendezvényt szervezzenek, ahol Hagyó Miklós és Demszky Gábor pozitív színben tudnak szerepelni. Regőczi erről folyamatosan egyeztetett Lelovics Ottóval és Horváth Évával. A lobbisták kedvenc célpontjai a közbeszerzések voltak, míg ő csak a kiadások öt ezreléke felett rendelkezett - mondta. Hozzátette, a nyomozás érdekében nem említhet újabb neveket, akik szintén kérésekkel fordultak hozzá.  A BKV „pr-beszélgetésekért” fizetett a Napkeltének, illetve Verebes István fiának filmjét is milliós reklámszerződéssel támogatták.

Regőczi beszámolt arról is, Lendvai Ildikó egy ismerőse havi háromszázezer forintos fizetést kapott, holott valós munkát nem végzett a BKV-nál, Lamperth Mónika kérésére egy államtitkár vagy államtitkár-helyettes feleségét is szerződtették, Nyakó István és felesége pedig buszokat kért kölcsön. Regőczi a BKV-s ügyekben „részben bűnbaknak, részben áldozatnak” tartja magát.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés