Sokba került a nőnap az MSZP-nek

2010-03-08 18:01:47
Oláh Lajos szocialista országgyűlési képviselő szerint példátlan, hogy a nőnapi szegfűosztásért másfél millió forint közterület-használati díjat kért Mikepércs fideszes polgármestere. Tímár Zoltán polgármester azt mondta: jogszerűen járt el.

Az MSZP-s politikus szerint elfogadhatatlan és demokráciában példátlan, hogy egy magyar ember nem állhat ingyen egy település főterén szegfűvel a kezében. Hozzátette: választási kampány idején pedig a véleménynyilvánítás egyfajta korlátozását is jelenti a polgármester lépése, éppen ezért a helyi választási bizottsághoz fordul az ügyben. Oláh Lajos kiemelte: "Ez a cselekedet jól mutatja azt, hogy mi vár Magyarország polgáraira a választások után, ha a Fidesz kerül hatalomra."

Tímár Zoltán Mikepércs polgármestere reagálásában kijelentette: jogszerűen, az önkormányzat 2006-os közterület-foglalási rendeletének értelmében járt el. Mint elmondta, a jogszabályt jól ismerték a helyi szocialisták is. Megjegyezte: az engedélyező határozatot a szervezők átvették, és nem kifogásolták. Tímár Zoltán tájékoztatása szerint egy négyzetméter területfoglalás 250 ezer forint a településen, a szocialisták öt személyre kérték az engedélyt, s ennek mértékében állapították meg a díjat. A területfoglalás, a virágosztás egyébként megtörtént - közölte a polgármester, így várják az összeget, és a helyi óvoda fejlesztésére fordítják.