Nem lesz fővárosi listája az MDF-nek!

2010-03-24 18:53:25
A Fővárosi Választási Bizottság 3:2 arányban elutasította az MDF-lista nyilvántartásba vételét. A párt jogorvoslattal élhet az Országos Választási Bizottságnál, a végső szót a Legfelsőbb Bíróság mondhatja ki.
Az atv.hu úgy tudja, a Fidesz javaslatában arra hivatkozott, hogy az MDF egyéni jelöltjeinek száma nem érte el a nyolcat. Két másik párt is támogatta az indítványt. Az MDF ellenvéleményében arra hivatkozott, hogy Slosár Gábort és Király Zoltánt is nyilvántartásba vette a választási bizottság, így a fővárosban egyéni jelöltjeinek száma Csapody Miklós kilépésével is kilenc.

Az MDF az OVB-hez fordul jogorvoslatért, miután a Fővárosi Választási Bizottság elutasította a párt fővárosi listáját - mondta Kajdi József, az MDF szakpolitikai kabinetvezetője. Kajdi megerősítette: a Fővárosi Választási Bizottság (szerda esti ülésén 3:2 arányban utasította el az MDF fővárosi területi listájának nyilvántartásba vételét. Azt mondta, az elutasítást a fideszes delegált javasolta. A fideszes delegált javaslatát a jobbikos és a szocialista delegált is támogatta - tette hozzá.