Figyelmeztették az oroszok Izraelt

2023-02-01 19:45:00
Az orosz külügyminiszteri szóvivő, Marja Zaharova úgy fogalmazott: „Ne küldjenek fegyvereket Ukrajnának, mert ez „a konfliktus eszkalációjához fog vezetni”.

Oroszország figyelmeztette a Netanjahu-kormányt, hogy a háború eszkalációjához vezethet, ha fegyvereket küldenek Ukrajnának – számolt be a The Times of Israel. 

Az orosz külügyminiszteri szóvivő, Marja Zaharova úgy fogalmazott: „Ne küldjenek fegyvereket Ukrajnának, mert ez „a konfliktus eszkalációjához fog vezetni”, illetve figyelmeztetett arra is, hogy minden olyan fegyvert, amelyet Ukrajnába küldenek,

legitim katonai célpontnak” fognak tekinteni.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kedden azt is kijelentette, hogy hajlandó lenne megfontolni, hogy közvetítő szerepet vállaljon Oroszország és Ukrajna között, ha a két hadviselő ország és az Egyesült Államok felkérné erre.

Zelenszkij a zsidóságától függetlenül legyen hős!

„Az Európai Unió több, Izraelt elítélő nyilatkozatot is szeretett volna elfogadtatni a tagállamokkal. Úgy tűnik, Magyarország ebben is különutas politikát folytat. Hogyan látja a magyar-izraeli kapcsolatokat? Benjámín Netanjáhú egy nagy formátumú politikus. Karizmatikusan végigvitte a terveit, dacára a nyugati ellenszélnek. Szerintem az ENSZ-nél és az EU-ban csak azt nézik, hogy harcolnak Izraelben, a miérteket azonban nem - ez komoly gond.

Nyitókép: MTI/EPA pool/Abir Szultan