A kormányoldaltól nem érkezett semmilyen érdemi kommentár Jászberényhez

2023-01-23 06:03:00

Lendvai Ildikó
Facebook
Gondolkodni valója viszont az ellenzéki szavazóknak és pártoknak is van.

„Legalább akkora derűvel töltött el, mint maga a jászberényi győzelem, hogy a Magyar Nemzetnek a következő címmel sikerült beszámolnia az eseményről: »Elbukhatja-e egyik utolsó polgármesterét a Jobbik?« Mondván, a kétharmados győztes Budai nem a Jobbik, hanem egy pártokból és civilekből álló egyesület színeiben nyert. Kiváncsi vagyok, hogy ha a civilként induló, de harsányan Fidesz-támogatott jelölt kap többséget, akkor most az lenne a cím, hogy »Elbukhatja polgármesterét a Fidesz?«

De ezért sírjon az ő anyukájuk. Sír is, ezért nem is telt a kormányoldaltól semmilyen érdemi kommentárra Jászberényhez. Gondolkodni valója viszont az ellenzéki szavazóknak és pártoknak is van. Például:

– A parlamenti választáson nemcsak a körzetben, de városon belül is fideszes szavazattöbbség volt. Most mi okozta a változást? A gazdasági és szociális válság hatása kezd mutatkozni? Vagy a regnáló, már bizonyított polgármesterben több kormányzóképességet láttak, mint 2022-ben a még nem bizonyított, széthúzó ellenzékben? Vagy most a Fidesz nem húzhatta elő az »ellenzék háborúba visz«-kártyát?

– Máshol is lehet-e jó stratégia a pártlogók (és a logóként működő, ismert pártvezetők) távoltartása? Elegük van az embereknek a pártpolitizálásból? Vagy csak ezekből a pártokból? Vagy csak az önkormányzatokban? Van-e tanulság a DK számára és vele kapcsolatban?

– Bebizonyosodott-e, hogy az ellenzéknek együtt kell működnie? Az önkormányzati választásokon ez elég egyértelmű, de mi legyen az ugyanaznap lévő EP választáson?

Véleményem persze van, de biztos válaszaim nincsenek. És Önöknek?”

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.