Vicces próbált lenni a 444: szavazást koppintottak a benzinársapka kapcsán

2022-12-07 11:15:28
Nem hiába: a humor baloldali műfaj.

Valósággal szurkolt a 444 a benzinársapka eltörlésének. A Soroshoz köthető portál még hétfőn, a Brüsszel által bevezetett orosz olajembargó hatálybalépésének napján indított el egy kísérletet. Arra voltak kíváncsiak, hogy egy fejessaláta tovább bírja-e, mint a benzinársapka. Mindezt élőben lehetett követni.

Az ötlet nem egyedi, a Daily Star októberben Liz Truss lemondása előtt ugyancsak egy élő videót indított, amely alatt az olvasók megtippelhették, hogy mi bírja tovább: Truss miniszterelnöksége vagy a saláta. Mint tudjuk, a saláta győzött.

Hernádi Zsolt: A szankciók miatt kellett kivezetni az ársapkát

Hernádi Zsolt Mol vezérigazgató és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kedd este rendkívüli Kormányinfón bejelentette, hogy 23 órától megszűnik a rögzített, 480 forintos hatósági benzinár. Hernádi Zsolt kérdésre válaszolva külön is kiemelte: a szankciók miatt kellett kivezetni az ársapkát. A szankciók miatt alakult ki olyan helyzet, ami miatt korábban bevezették az ársapkát, melynek szerepe világos volt.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, kedd este Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL-vezér rendkívüli kormányinfón bejelentették, hogy a kormány 23 órától kivezeti az üzemanyagok hatósági árát.

Nyitókép:MTVA/Bizományosi: Faludi Imre