Amikor a baloldalt még nagyon zavarta, hogy gyereket visznek tüntetni a tanárok - parlamenti jegyzőkönyv 2005-ből

2022-12-05 19:38:00
Változnak az idők.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, Budapesten hétfőn is folytatódtak a tanártüntetések. Több iskolában is tanítási szünet volt. A Kölcsey gimnáziumban – ahonnan első körben öt pedagógust bocsátottak el – hétfőn 11 óráig volt tanítás, ezután a Telex híradása szerint 12 órára a Belügyminisztérium elé mentek tiltakozni.

Kőrösi Koppány fejlesztéspolitikai szakértő arra hívta fel a figyelmet a tüntetések kapcsán, hogy 2005 decemberében az akkor kormányon lévő baloldalt még nagyon zavarta, hogy gyerekek is részt vesznek a tanárok tüntetésén. Erről egy parlamenti jegyzőkönyv-részlet is árulkodik, amelyet a szakértő a közösségi oldalán közzé is tett.

Magyar Bálint többek között úgy fogalmazott 17 évvel ezelőtt, hogy „a Magyar Köztársaság közoktatási törvénye alapján a diákokat vagy szülőket arra nemcsak kényszeríteni, hanem késztetni, hogy politikai véleményüket, hovatartozásukat megvallják, törvénytelen. De nemcsak törvénytelen, hanem erkölcstelen is!”

Majd azzal folytatta, hogy „évtizedeken át éltünk egy olyan rendszerben, amely hamis nyilatkozatokat csikart ki az állampolgáraitól.

A szülők nem azért adják gyermekeiket az iskolába, hogy őket különféle demonstrációk céljainak alávetve, demonstrációkon masíroztassák fel.

Ennek a demonstrációnak a célja egyértelműen politikai volt; politikai, hiszen a költségvetésről szóló vita egy par excellence politikai vita” – idézte Kőrösi Magyar Bálintot.

Kőrösi Koppány vonatkozó bejegyzését teljes terjedelmében alább olvashatják:

***

„Foglalod a kurvanyádat!" - közös performansszal jelentkezett Pankotai Lili és noÁr (Videó!)

A pedagógustüntetésen együtt léptek a színpadra, közös előadásukból azt is megtudhattuk, hogy „a nemzetben van a hiba". Egy Facebookra felkerült videó tanúsága szerint Molnár Áron és Pankotai Lili is felszólalt a szombat esti pedagógustüntetésen, méghozzá egy közös műsort adtak elő.

Nyitókép: Facebook