A szocializmus a társadalmat mindig pusztulásra ítéli

2022-12-04 20:40:00

Markus Krall
hirado.hu
Jelenleg a szabad piacgazdaság helyett szocialista rendszerben élünk. Interjú.

„Ön úgy fogalmazott, hogy döntenünk kell a szocializmus vagy a szabadság között. Úgy érti, hogy jelenleg szocialista rendszerben élünk az Európai Unióban?

Teljes mértékben, jelenleg a szabad piacgazdaság helyett szocialista rendszerben élünk, a társadalmi rendszerünknek több szocialista eleme van. Sajnos a szocializmus pedig a társadalmat mindig pusztulásra ítéli.

Az életünk mely területeit érinti, befolyásolja ez a választás?

Az életünk nagyon sok dimenzióját érinti, de társadalompolitikai szempontból öt elemre lehet bontani. Az első az induvidualitás, tehát az egyén számít és nem a tömeg. Nem attól vagyunk emberek, hogy a tömeg részévé válunk, hanem Isten teremtményei vagyunk, emberek, akiket szabad akarattal áldott meg, és akik szabadságra születtek. A második a magántulajdon, ami a szabadon tervezés feltételeit teremti meg. Magántulajdon nélkül mindig másoktól függünk, a szocializmusban az államtól, az állami gondoskodástól, atyáskodástól. Ezért a magántulajdon elengedhetetlen feltétele a független életnek. A harmadik a család, a házasság. Valójában csak ezek adhatnak valódi szociális biztonságot, az állam nem pótolhatja a családot. Ez hosszútávon sohasem működik, mert az állam csak piramisokat építhet, melyek előbb-utóbb összeomlanak, gazdaságilag nem fenntarthatók. A negyedik elem a vallás, ez adja azt a szellemi, spirituális és filozófiai vázat, ami a szabadság rendjét szolgálja és megtartja.

Nekem úgy tűnik, hogy az emberek erről egyre inkább önként lemondanak.

Az emberek önként sok mindenről lemondanak, többnyire azért, mert manipulálják, félrevezetik őket, és bár a szocializmus a legrosszabb termék, a marketingje kimagasló. A szocialisták a legjobb propagandisták, a legnagyobb hangsúlyt az emberek manipulációjára fektetik.”

Nyitókép: YouTube

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.