Nógrádi György: Már a NATO illetékesei azt mondják, hogy Zelenszkij lejáratta magát

2022-12-01 17:26:00
A lengyelországi rakétabecsapódással kapcsolatban Nógrádi elmondta, hogy Ukrajna a világháború széléig elvitte volna az emberiséget.

Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő a Hír TV Napi Aktuális című műsorában elemezte az orosz-ukrán háború legfrissebb híreit.

A szakértő szerint az ukrán elnök lejáratta magát, amikor azt mondta, hogy orosz rakéta csapódott be Lengyelországban, de aztán utólag kiderült, hogy egy ukrán rakétáról volt szó. Nógrádi György elmondta, hogy az ukrán győzelem ma keresztülvihetetlen. A tárgyalásokkal kapcsolatban elmondta, hogy nem látja a két fél hajlandóságát a békekötésre.

A szakértő felhívta a figyelmet arra is, hogy a Nyugat Ukrajnát támogatja a háborúban, azonban a világ többi része nem. Geopolitikai kérdésekre térve elmondta, hogy

az USA korábbi stratégiájával szemben most egymás karjaiba lökte Kínát és Oroszországot.

A nyugati hatalmak által létrehozni kívánt nemzetközi bíróságról elmondta, hogy Putyint be lehet idézni, de amíg hatalmon van az teljesen formális.

A lengyelországi rakétabecsapódással kapcsolatban Nógrádi elmondta, hogy Ukrajna a világháború széléig elvitte volna az emberiséget, majd ezt követően a NATO illetékesei azt mondták, hogy Zelenszkij lejáratta magát. 

A beszélgetést az alábbiakban tekintheti meg:

Nyitókép: Földházi Árpád