Kevés foci, túl sok ideológia – már a VB csoportkörében kiestek a németek

2022-12-01 21:36:00
Lehet, hogy a szivárványos zászlók és karszalagok helyett a játékkal kellett volna törődnie a német válogatott játékosainak.

Japán hátrányból fordítva legyőzte a spanyolokat 2:1-re, így megnyerte az E-csoportot.

Spanyolország a második helyen jutott tovább a jobb gólkülönbségének köszönhetően.

Németország a harmadik helyezett lett a csoportban, így kiesett, hiába győzte le az utolsó csoportmeccsen 4:2-re Costa Ricát, amely csoportutolsóként zárja a vb-t.

 

Auf Wiedersehen!

Úgy néz ki, ez a háború is bukó, hiába minden karszalag és Ügy.

 

A vb nem volt konfliktusoktól mentes, köztudott, hogy a katari társadalom nem éppen arról híres, hogy nyitottságot mutatna az LMBTQó-ideológia iránt. A németeket ez azonban nem érdekelte,

a német köztévé kommentátora szivárványos szettben közvetített Katarból.

Ismeretes: több európai labdarúgó-szövetség is próbált nyomást gyakorolni a FIFA-ra, miután a szervezők belengették: megtiltják, hogy a katari labdarúgó-világbajnokságon szivárványos karszalagot viseljenek a csapatkapitányok a pályán. 

 

A pénz beszél: Németország óriási gázmegállapodást kötött Katarral

Hosszú távú gázmegállapodást kötött Németország Katarral - derült ki kedden. A QatarEnergy legalább 15 évre szóló folyékony földgáz (LNG) exportjáról állapodott meg a német féllel. Ennek értelmében akár 2 millió tonnányi cseppfolyósított földgázt szállíthatnak Németországba 2026-tól kezdve - jelentette be Saad Sherida al-Kaabi, Katar energiaügyi minisztere, a QatarEnergy vezérigazgatója.

 

Nyitókép: CHRISTOF STACHE / POOL / AFP