Orbán a magyar kisebbséget használja Ukrajna ellen, az oroszoknak kémkednek a NATO-ban

2022-12-01 09:10:00

Bartus László
Amerikai Népszava
A NATO kémelhárítása nem működik. Orosz kémek vannak a NATO-ban, és magyarul beszélnek.

„Szijjártó hamissága abból derül ki, hogy Facebook bejegyzésében azt írta: Magyarország nem emlegeti fel a kárpátaljai magyarok jogaival kapcsolatos kérdéseket. »Évekkel ezelőtt világossá tettük, hogy mindaddig, amíg Ukrajna nem adja vissza a kárpátaljai magyarok jogait, addig nem járulunk hozzá ezen testület összehívásához. A háború kitörése óta ezt a kérdést mi nem vettük elő, most sincs szándékunk erre. Reméljük, minél előbb béke lesz, és akkor majd ezt a kérdést is újra meg lehet vitatni.«

Azt írta, hogy ezt a kérdést nem veszik elő, csak a háború után. De nem így van, mert a háború kellős közepén elővették, és erre hivatkozva nem engedik az ukrán külügyminisztert egy olyan NATO tanácskozásra, ami róluk szól. Amit azért hívtak össze, hogy életeket mentsenek. Szijjártónak fontosabb a magyar nyelvhasználat a háború közepén, mint az emberek élete. Tegyük hozzá, az ukrán emberek élete. Nem számít, ha meghalnak tízezrek, ha a kisebbségi magyar nyelvhasználat nincs megoldva. Szijjártó úgy tesz, mintha nem tudna fontossági sorrendet felállítani.

De csak úgy tesz, mert valójában nem erről van szó. A valóság ennél is gyalázatosabb. A magyar nyelvhasználat csak ürügy, az igazi indíték az orosz érdekek védelme, és annak megakdályozása, hogy a NATO segíteni tudja Ukrajnát és megmentse az ukrán embereket. A Lavrov külügyminiszter által kitüntetett, orosz plecsnivel a mellén büszkélkedő Szijjártó a magyarok ügyét is csak arra használja fel, hogy egy tömeggyilkos terrorállamot segítsen a népirtásban.

Ez a tragédia, hogy a Nyugat (az Európai Unió és a NATO) nem ismeri fel, hogy Orbán egy áruló, ellenség, Magyarország nem a Nyugat, hanem Oroszország szövetségese. Magyarországot ki kell rúgni ezekből a szervezetekből. Nevetséges, hogy az orosz ügynök Szijjártó távol tarthatja az ukrán külügyminisztert a NATO róluk szóló tanácskozásáról. Miközben fordítva kellene lenni, akinek semmi helye a NATO tanácskozásán, az Szijjártó. Szijjártót kellett volna kizárni, és az ukrán külügyminisztert beengedni.

Szijjártó helyett akár Lavrov is ülhetett volna a tanácskozáson, az ugyanazt jelentette volna. Valamiért az sem zavart senkit, amikor orosz kémek feltörték és folyamatosan használták a Szijjártó által vezetett külügyminisztérium informatikai rendszereit. Egy jogállamban két lábbal rúgták volna ki Szijjártót, parlamenti vizsgálat indul, a felelősöket felkutatják. Az oroszok már nem a spájzban, hanem minisztériumokban vannak. De senkit nem zavar, mert maga a miniszter is az ő emberük, sőt a miniszterelnök is.

Az ukrán külügyminiszter Putyin és az oroszok utasítására nem vehetett részt a NATO tanácskozásán, az utasítást Szijjártó hajtotta végre, és gyomorforgató módon a magyar kisebbségi jogokra hivatkozva. Két legyet ütve egycsapásra, a magyar lakosságot is az ukránok ellen uszítva. A NATO kémelhárítása nem működik. Orosz kémek vannak a NATO-ban, és magyarul beszélnek.”

Nyitókép: Illusztráció! Forrás: Mandiner-archív

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.