Azért ez már tényleg a legalja!

2022-11-30 12:09:00

Ujhelyi István
Facebook
Titkos hangfelvételt akart készíteni egy fideszes EP-képviselő munkatársa a tanár-diák delegáció brüsszeli tanácskozásáról.

„Az elmúlt két napban Dobrev Klára meghívására, az S&D-frakció szervezésében fontos delegáció érkezett Brüsszelbe: a csoport tagjai között a pedagógus szakszervezetek vezetői mellett több olyan tanár és diák is helyet kapott, akik az elmúlt időszakban aktívan kiálltak és tüntettek a jogaikért. A csoport az Európai Bizottság illetékes döntéshozói mellett az Európai Parlament fontos képviselőivel is találkoztak; a programok szervezéséből jómagam és brüsszeli kollégáim is kivették a részüket.

Tegnap az Európai Parlamentben egy, a belső nyilvánosságban meghirdetett találkozót szerveztünk a számukra, ahol EP-képviselőkkel és az EP szakértőivel osztották meg tapasztalataikat, élményeiket és érzéseiket a magyarországi közoktatás problémáival, a pedagógusok tarthatatlan helyzetével, illetve a kiállásukat követő megfélemlítő, ellehetetlenítő fideszes lépésekkel kapcsolatban. A diákok kifejezett kérése volt a teremben, hogy - tartva a hazai retorziók folytatásától - bár a beszélgetésük tartalma sajtónyilvános, az elhangzottakat

ne rögzítsék, róluk fotó- vagy más felvétel ne készüljön a teremben;

ezt többször egyértelművé is tették. (Milyen végtelenül szomorú egyébként, hogy a fiatalok ennek szükségét érezték a hatalom túlkapásainak kivédése érdekében, de mint hamar kiderült: egyáltalán nem indokolatlanul)

A találkozó során ugyanis a véletlennek köszönhetően derült ki, hogy Bocskor Andrea fideszes EP-képviselő egyik munkatársa a hallgatóság között megbújva - nyilvánvalóan felettese utasítását követve - a kérés ellenére titokban hangfelvételt készít az elhangzottakról és részletesen le is jegyzeteli, hogy a csoport tagjai közül ki és mit osztott meg a brüsszeli beszélgetésen. Miután a fideszes munkatárs lebukott, a szervezők a jogtalanul készített hangfelvétel törlésére kérték még a helyszínen - ennek ő eleget is tett.”

Nyitókép: MTI

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.