Újabb videót ígér Korányiék amerikai pénzei kapcsán a Megafon

2022-11-28 14:27:00
Deák Dániel szerint hazugságon kapták Korányit. Újabb tettenérést ígér.

Mint arról beszámoltunk, Rákay Philip vasárnap, közösségi oldalán közreadott videójában mutatta be azt a képernyőmentést, amely a magyarországi baloldal külföldi finanszírozásának ügyében közreműködő, Korányi Dávidhoz kötődő Action for Democracy (AfD) nevű szervezetre vet újra negatív fényt. A kommunikációs szakember szerint az általa bemutatottak igazolják, hogy „a baloldal hónapok óta hazudik” arról, pontosan kiktől és mire érkezett mintegy hárommilliárd forintnyi támogatás hozzájuk a tavaszi választásokat megelőzően. Erről részletesebben ide kattintva olvashat.

Maga Korányi hétfőn reagált a Telexnek a Rákay-videóban elhangzottakra, szerinte január óta „többezres nagyságrendű” támogató állt a szervezet mögé. „A nagy leleplezésként tálalt screenshot a több százból egyetlen kampány egy kiragadott pillanatban való állapotát mutatja csak, semmit nem mond az összképről” – állítja. A Telex kérdésére válaszolva Korányi Dávid arról beszélt, az Action for Democracy honlapja mellett az ActBlue és az Action Network felületén, valamint magyartavasz.hu nevű nyugat-európai diaszpórát célzó magyar nyelvű oldalon keresztül is sokan iratkoztak fel és küldtek adományt. 

Itt azonban úgy tűnik, nem ér véget a történet, Deák Dániel a Facebook-oldalán ugyanis azt írta, újabb videó érkezik az ügyről. A Megafon munkatársa azt írta: 

Tényellenőrzés nélkül hozta le a Telex.hu Korányi Dávid válaszait. De mi ellenőriztük, újabb hazugságok voltak benne. Mindenki figyeljen, délután videóban jövünk az újabb tettenéréssel!”

–ígérte. 

Márki-Zay szerint tízezrek adták össze az amerikai pénzt, közben csak 11 adományozót lehet azonosítani Korányiék honlapján

Nyitókép: Facebook