Nem csitulnak a kedélyek Brüsszelben: marokkói drukkerek támadják a járműveket (videó)

2022-11-27 20:09:00
A belga rendőrség a városközpont elkerülésére szólított fel. Közben Rotterdamban is zavargások alakultak ki a Marokkó-Belgium focimeccs miatt.

Mint ahogy arról lapunk is beszámolt, Marokkó elverte Belgiumot a labdarúgó-világbajnokságon. Az eset után a belga fővárosban brutális zavargások törtek ki, a tomboló szurkolók autókat zúztak és gyújtogattak, vízágyúkat kellett bevetni.

Új információk láttak napvilágot

A La Libre belga napilap azt írja, közösségi oldalakon terjedő videókon látható, hogy

a rendbontók marokkói zászlókkal a kezükben megtámadnak egy járművet a brüsszeli városközpontban.

A lap azt is közölte, hogy egy az incidensről tudósító újságíró megsérült a petárdázás következtében.

Brutális zavargás tört ki Brüsszelben a Belgium-Marokkó vb-meccs után

A brüsszeli hatóságok a Twitteren keresztül a városközpont elkerülésére szólítottak fel. Phillip Close, Brüsszel főpolgármestere Twitter-üzenetében elítélte az incidenst, és közölte, hogy a rendőrség elkezdte a rendbontók letartóztatását. A körzeti rendőrkapitányság szóvivője a belga hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a rendzavarást több tucat olyan személy kezdte, „akik csak az alkalmat várták, hogy összeütközésbe kerüljenek a rendfenntartó erőkkel, és veszélyeztethessék a közbiztonságot.” A délután folyamán a rendőrség lezárta a zavargások helyszínét a forgalom elől, több villamosjáratot megszakítottak.

2017 novemberében huszonkét rendőr megsebesült a marokkói futballválogatott győzelmét ünneplő szurkolók randalírozása miatt kialakult összecsapásokban Brüsszel központjában.

Rotterdamban is áll a bál

Érdekes módon Hollandiában, azon belül is Rotterdamban is rohamrendőröknek kellett beavatkozni, mivel a központban ott is zavargások alakultak ki a katari labdarúgó-világbajnokságon Marokkó Belgium felett aratott győzelme után. A rendőrség egy körülbelül ötszáz fős szurkolói csoportról beszél. A nyitóképen a rotterdami zavargás látható.

(MTI)

Nyitókép: Sven van Beek Fotografie / ANP MAG / ANP via AFP