12 év kellett, hogy Gyurcsány kimondja, Orbán náci és fasiszta, de mi következik ebből?

2022-11-26 19:09:00

Bartus László
Amerikai Népszava
Már 2006-ban is egy náci és fasiszta vezér intézett támadást a magyar alkotmányos rend ellen, amikor Orbán puccskísérletet hajtott végre az utcán.

„Már 2006-ban is egy náci és fasiszta vezér intézett támadást a magyar alkotmányos rend ellen, amikor Orbán puccskísérletet hajtott végre az utcán. Ennek felismeréséhez sem kellett egyetem, arról nem beszélve, hogy ezer ok lett volna Orbán őrizetbe vételére és törvényes felelősségre vonására. Akkor még demokrácia és jogállam volt Magyarországon. A miniszterelnököt Gyurcsány Ferencnek hívták, aki elmulasztotta megtenni ezeket a megállapításokat és intézkedéseket, mert elveszítette az események feletti kontrollt. Nem magától, sokan sokat tettek ezért.

Nem lehet elvonatkoztatni ettől azt, hogy ma Orbán diktatúrájában él Magyarország, az ország közellensége pedig nem a puccsista és terrorista diktátor, aki kisajátította a korlátlan hatalmat, aki megszállta és elfoglalta az országot, aki tulajdonának tekinti Magyarországot és alattvalóként uralkodik a népe felett, hanem az ellenfele. A közellenség az a Gyurcsány Ferenc, aki mulasztásával lehetővé tette, hogy egy fasiszta és náci megdöntse az alkotmányos rendet és egy fasiszta diktatúrát vezessen be. Nem tette börtönbe, Orbán pedig közellenséget és bűnbakot csinált belőle.

Nem egyedül Gyurcsány Ferenc a felelős, hanem felelősök mindazok, akik megfélemlítették a kormányzó hatalmat, Orbán malmára hajtották a vizet. Az MSZP-ben levő korrupt fideszes ügynökök, az Orbán-imádó indexes újságírók, akik ma a 444.hu és a Telex »ellenzéki« újságírói, akik naponta uszítottak a fennálló kormány és közvetve a demokratikus rend ellen, amit az imádott fasiszta és náci diktátoruk meg akart dönteni. Ha 25 szélsőjobboldali elmebeteg összejött egy kisváros főterén, arról hisztérikus hangon tudósítottak. Ők az orbáni propagandagyár előfutárai.”

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.