Helyreigazították a HVG-t: valótlanságot közölt Varga Juditékról

2022-11-25 08:46:59
Valótlanságot is állított a portál a Magyar Péter által vezetett Good Farming KFT-vel kapcsolatban.

„Valótlanul állítottuk, hogy Varja Judit férje olyan céget vett át, amivel a kormány külföldi termőföldeket akart átvenni” – áll a HVG csütörtökön közölt helyreigazításában.

Azt írják, a 2022. október 27. napján megjelent „Varga Judit férje vette át azt a céget, amivel a kormány külföldi termőföldeket akart venni” című cikkükben

valótlanul állították, hogy a Magyar Péter, Varga Judit férje által vezetett Good Farming KFT-t korábban külföldi termőföldek felvásárlására hozta volna létre a magyar állam. 

„Ezzel szemben a valóság az, A Good Farming Kft. – melynek ügyvezetője Magyar Péter, Varga Judit igazságügyi miniszter férje lett – céljai között korábban sem szerepelt és jelenleg sem szerepel külföldi termőföldek vásárlása. A valóságban a Good Farming Kft. feladata vagyonkezelés. A hivatkozott társaság a Magyarországon bejegyzett és működő Gyulai Agrár Zrt-ben megvásárolt tulajdoni részesedést kezeli” – olvasható a helyreigazításban.

Továbbá valótlanul állította a HVG, hogy a Good Farming Kft. 2021. nyarán az államtól és az Eximbanktól 400 millió eurós keretet kapott földvásárlásra. „Ezzel szemben a valóság az, hogy a Kft. sem az államtól, sem az Eximbanktól nem kapott 400 millió eurót, a Good Farming Kft-t 3 000 000 millió forint törzstőkével az Európa Agrár- és Élelmiszeripari Magántőkealap alapította” – írja a portál.

Nyitókép: HVG Facebook-oldala