Mesterlövész, vigyázz!

2022-11-23 06:29:00

Szentesi Zöldi László
Magyar Nemzet
A horvátoknak és a szerbeknek szurkolok majd. Szivárványos bohócoknak nem szurkolhatunk.

„Mármost az embernek, ha magyar és látott valódi futballt életében, a végére csak annyi maradt, hogy elárulja szimpátiáját. A fentiek értelmében érthető, hogy szivárványos bohócoknak, angoloknak, németeknek, hollandoknak és a többi paródia-mesterlövésznek nem szurkolhatunk. Sem most, sem soha többé. Ennyit sikerült elérniük azoknak, akik a saját hagyományaikat is szőnyeg alá söprik, hogy kapjanak még zsetont.

Vannak itt remek afrikai, ázsiai csapatok, ők azonban távolabb állnak tőlünk. Hanem mondok én valamit. Lehet, hogy az egyetlen ember vagyok a földkerekségen, de egyszerre két csapatnak is szurkolok, ha már nagy a káosz Katarban, hadd növeljem kissé.

Szóval én – és ez nem vicc – a számomra kötelező portugál és lengyel elköteleződésen túl a horvátoknak és a szerbeknek szurkolok majd. Igen, mondom még egyszer: nekik, egyszerre. Hogy ez miért nem marhaság, és hogy magyarként, futballbarátként mennyire igazam van, hadd ne részletezzem.

Hajrá, szerbhorvát barátaim, játsszatok döntőt, ha lehet, egyszerűen mutassatok jó futballt, lőjetek kapura harmincról, íveljetek szögleteket, kényszerítőzzetek, cselezzetek, támadjatok, védekezzetek. Valami ilyesmiről szólna ugyanis a labdarúgás, nem a pederasztákról, gondolom én.”

Fotó: AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.