Marco Rossi: Csak akkor hagyom el a válogatottat, ha kirúgnak!

2022-10-05 22:20:00
A magyar válogatott szövetségi kapitánya tudatta ezt Csányi Sándorral is.

Hosszú interjút adott Marco Rossi a molcsapat.hu-nak, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta, nehezen emészti meg az olaszok elleni hazai mérkőzést, amely a csoportelsőségről döntött. Azt a meccset az olaszok nyertek 2-0-ra még úgy is, hogy rengeteg helyzete volt a magyar válogatottnak is. 

Az angliai meccsen ötször találtuk el a kaput, ebből négy gól született, az olaszok ellen ugyanennyiből egy sem”

– fogalmazott Rossi, majd azzal folytatta, Angliában egyetlen szögletet sem rúgtunk, most hatot is elvégezhettünk, és míg Wolverhamptonban csak 34 százalékban volt nálunk a labda, addig az olaszokkal szemben ugyanez az arány 51 százalék volt.

Kijelentette, egyszerűen a válogatott belefutottak a világ egyik legjobb kapusába, aki ezt be alaposan be is bizonyította. A tréner szerint rendesen megszenvedett az olasz válogatott a Puskás Arénában, és a remeklő Donnarumma mellett a játékvezető is segítette, mivel nem adott meg egy egyértelmű tizenegyest, amikor Ádám Martinnal szemben szabálytalankodtak.

A sorozat egészéről beszélve azt mondta, álszerénynek tűnne, ha azt mondaná nem elégedett, de viccesen megjegyezte, úgy érzi magát, mint a turista, aki elment Rómába, de nem látta a pápát –írja a 24.

Pont úgy vagyunk, mint az Európa-bajnokságon: halálcsoport, nagyszerű, inspiráló szereplés, kiváló egyéni- és csapatteljesítmény, ám a vége szívszakadás”

– mondta Rossi, aki méltatta a visszavonult Szalai Ádámot is, akiről úgy fogalmazott, sok kiváló csatár van Magyarországon, olyan viszont nincs, aki ilyen önfeláldozóan dolgozik a csapatért és mindent alárendel a válogatott érdekeinek. Rossi szerint nemcsak akaratban, képességben is nemzetközi szintet hoz.

Kijelentette, Szalai személyében „egy olyan játékost veszítettünk el, akit személyében gyakorlatilag lehetetlen pótolni”. Állítása szerint nem lesz egyszerű feladat megoldani Szalai pótlását, hirtelen nem is tudta megmondani, a pályáról vagy az öltözőből hiányzik-e majd jobban.

A szövetségi kapitány leszögezte, hogy nem gondol a távozásra, sőt, meg sem fordult a fejében, ugyanis nyomot akar hagyni a magyar futballon. 

Nemhogy nem gondolok távozásra, de Csányi Sándor elnök úrnak azt mondtam: én csak akkor hagyom el a magyar válogatottat, ha kirúgnak. (…) Én még mindig nem gondolom, hogy elértük volna a csúcsot”

– szögezte le.

KAPCSOLÓDÓ

Magyarország rengeteget adott nekem!” – Marco Rossi a Mandinernek
„A himnusz éneklése számomra azt fejezi ki, hogy nagyon erősen kötődöm Magyarországhoz” – vallja Marco Rossi. A magyar férfi-labdarúgóválogatott szövetségi kapitányát életről és fociról, olaszságról és magyarságról, Istenről, családról és hazáról, no és kedvenc itáliai és hazai étkeiről kérdeztük! BŐVEBBEN...

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner