Bolondjárat

2022-10-05 07:10:43

Batka Zoltán
Népszava
Mintha az FBI a Gambino családot kérné fel maffiaellenes munkacsoportra.

„Most EU-s médiatestületet hoznak létre, nehogy az orbáni példa nyomán más populistáknak is kedve támadjon rá, hogy kórházak, iskolák építése helyett inkább saját dicsőségét zengő, KESMA-szerű propagandaszörnyekre verje el az uniós adófizetők pénzét. Közben a merkeli örökséget folytató, Ursula von der Leyen-féle Bizottság ahelyett, hogy kerek-perec rákényszerítené Magyarországot az Európai Ügyészséghez való csatlakozásra, hajlik valami zavaros egyezségszerűségre, miszerint Orbán Viktor tessék-lássék megígéri, hogy saját magával szemben hoz létre korrupcióellenes testületeket. Értsük úgy, mintha az FBI a Gambino családot kérné fel maffiaellenes munkacsoportra, viszonzásul az állam fizeti a Cosa Nostra szerencsejáték-barlangjainak villanyszámláját.

Igazi abszurd, méltó az előzményekhez, amikor közvetve az EU-integráció elmélyítésén ügyködő Brüsszel finanszírozta az itteni EU-ellenes kampányokat. Miközben fegyvereket szállít a megtámadott Ukrajnának, életben tartja a házon belüli törpe Putyin-hasonmást.

A demokratikus magyar ellenzék csak két rossz között választhat: tudják, hogy Orbánéknak eszük ágában sincs betartani vállalásaikat, így nem szabad rábólintani a kamutörvényekre, mivel azzal csak szentesítik a várhatóan fennmaradó tolvaj gyakorlatot. Ha ellenben nemet nyomnak, úgy a Fidesz végül rájuk mutogathat – kitelik tőlük – hogy lám, az ellenzék a korrupt, egyébként meg miattuk vesznek éhen a tanárok. Az orbáni kleptokrácia és a brüsszeli halogatás immáron halálos ölelésbe fonódott össze.”

Nyitókép a szerzőről: Facebook-videó

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.