Kamala Harris előnyben részesítené a „színes közösségeket” a hurrikán károsultjainak támogatásakor

2022-10-02 12:23:07
Az alelnök kijelentése nagy port kavart konzervatív körökben.

Az Egyesült Államok alelnöke, Kamala Harris nyilvános beszédben fejtette ki, hogy a floridai hurrikán károsultjainak megsegítésére szánt kormányzati támogatások szétosztásakor „méltányossági” szempontok is érvényesülni fognak. Ennek értelmében többek között a „színes közösségekben” élőket részesítik majd előnyben – számolt be a hirado.hu a Fox News értesüléseire hivatkozva.

Harris kijelentése nagy port kavart a konzervatív körökben, többek között olyan személyek emelték fel a hangjukat, mint Elon Musk, a Tesla alapítója és tulajdonosa, vagy Florida kormányzójának kabinetje – hívta fel a figyelmet a hírportál.

Elon Musk, a Tesla tulajdonosa azt írta Kamala nyilatkozatára reagálva a Twitteren: 

„A legnagyobb szükség alapján kellene (segíteni), nem pedig faji vagy másmilyen alapon.”

Florida kormányzójának munkatársa, Christina Pushaw pedig hamisnak nevezte Kamala Harris állításait, és biztosította a floridai lakosságot, hogy FEMA (Szövetségi Vészhelyzet Menedzselő Ügynökség) faji hovatartozástól függetlenül segíti a viharkárosultakat.

Míg a A Donald Trump korábbi elnököt támogató, Students for Trump szervezet alapítója, Ryan Fournier úgy kommentálta Harris szavait: „Nem fogjátok kitalálni: Harris azt mondta, hogy a kormány pénzt fog biztosítani a hurrikánkárosultaknak, amelyeket a színes közösségekhez irányítanak. Azt hiszem, mindenki mást becsaptak”.

Harris összezavarhatta a vihar túlélőit

Egyes kommentárok szerint az alelnök kijelentései összezavarták a vihar túlélőit, mivel sokan most azt hihetik, hogy bizonyos, az alelnök által említett szempontok alapján nem részesülhetnek támogatásban – jegyezte meg a Fox News.

A vonatkozó Twitter-bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP