Az 5 legsürgősebb intézkedés, melyet a Dobrev-árnyékkormánynak meg kellene lépnie

2022-09-26 11:25:00

Rőfös Géza
Kontra
1. Lebontani a kerítést.

„Mivel a Kontra szakpolitikai stábja már szinte hagyományteremtő készséggel szokott közepesen alkalmatlan baloldali politikusok segítségére sietni, így kötelességünknek érezzük, hogy a Dobrev-árnyékkormány figyelmébe ajánljuk az öt legsürgetőbb és legfontosabb lépést, amit eddigi politizálásuk alapján a választók elvárnának tőlük.

Egy jó szakmai tanácsadónak ugyanis nem dolga megmondani, mit akarjon a vezetője, csak azt, hogyan valósítsa meg azt:

1) Lebontani a kerítést: Gyurcsány Ferenc 2019-ben egy ATV-s interjúban beismerte, hogy szerinte a déli határzár, a kerítés valójában nem több, mint az ország által tudomásul vett szimbólum, amelyet már korábban szeretett volna eltávolítani. Minden kormányváltás után szimbolikus gesztusokkal kell hírét adni az ország népének, hogy innentől más szelek fújnak. Az első lépések között a Dobrev-árnyékkormány jelképesen kiadhatna egy határozatot, amely képzeletben a kerítés visszabontását, a határvadászok szélnek eresztését és a tranzitzónák felszámolását rendelné el. Így hazánk is egy lépéssel közelebb kerülhetne a nyugati progresszívok által dédelgetett Nyílt Társadalom eszményéhez – egy jó alapos migrációs beöntéssel.

2) A LMBTQ népszerűsítése gyerekeknek: A DK árnyék-kabinetje példát mutathatna azzal, hogy a biológiai nemek archaikus koncepcióját legalább saját köreikben végleg felszámolják. A Dobrev-kormány tagjai saját családjukban és munkatársaik családjához tartozó gyermekek körében rendszeres, intenzív érzékenyítő oktatásokat tartanak, melyekben elmagyarázzák a lehetőleg 10 év alatti ifjaknak, hogy az, hogy fiú vagy-e, vagy lány, csak elhatározás kérdése. Ez remek példát és sikertörténet-esettanulmányt jelentene majd egy általános, szivárványos oktatási reformhoz. Nagyon példamutató lépés lenne ez.”

Nyitókép: Isza Ferenc / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.