A tolerancia csak addig harsány, míg szembe nem jön a valóság

2022-09-21 14:36:00

Pilhál György
Magyar Nemzet
Migránsokat utaztatnak dúsgazdag demokrata politikusok otthonaihoz, üdülőhelyeihez.

„Amikor szembejön a valóság… Migránsokat utaztatnak dúsgazdag demokrata politikusok otthonaihoz, üdülőhelyeihez az Egyesült Államok déli államainak kormányzói, hogy gazdagék is tapasztalják meg a migránskrízist. (Volt már ilyen. Három esztendeje Donald Trump akkori elnök bejelentette, havonta ötszáz illegális migránst telepít a mexikói határról a demokrata párti politikusok által irányított városokba – le is állt nyomban a jövevények kötelező befogadásáért lármázók kampánya.) 

Az elmúlt másfél évben több millió illegális bevándorló érkezett, miután Joe Biden, a mostani elnök leállíttatta a határkerítés építését azzal a nem titkolt céllal, hogy bárki bejöhessen az országba. Tette ezt annak dacára, hogy a déli államok kormányzói korábban többször felhívták a figyelmét a bevándorlás miatt megnövekedett bűnözésre. Most, hogy a »humanisták« környékén is megjelentek a migránsok, az elnöknek hirtelen sürgős lett tanácskozni kormányával a kialakult helyzetről. 

Pár éve beszámoltunk a svéd Samhällsnytt nevű portál riportjáról, amelyben arról kérdezték az utca emberét, be kell-e fogadnia az országnak a menekülteket. A megszólítottak lelkesen bólogattak: már hogyne kellene, feltétlenül. A buzgalom csak akkor hagyott alább, amikor a riporter rámutatott a mellette álló szerecsen emberre: »Nos akkor itt egy páciens, őt kellene befogadni. Mehet?« 

A lelkes »befogadók« erre ijedt makogásra váltottak: »Hát most pillanatnyilag izé, hehe…«, »Az a helyzet, ezt még meg kell beszélnem otthon« stb. Az emberbarát aktivisták egyik pillanatról a másikra zord kirekesztővé lettek. A tolerancia csak addig harsány, míg szembe nem jön a valóság.”

Címlapkép: MTI/AP/Carolyn Kaster

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.