Gyereket a magasba!

2022-09-22 09:16:33

Írta: Konopás Noémi
Döntsük meg a korábbi gyerekemelési világrekordot! – hívja a családosokat a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szeptember 24-én.

Ötödik alkalommal készül országos akcióra és világrekord-kísérletre a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szeptember 24-én, szombaton, 11 órakor. A családi napon a szülők egyszerre emelik magasba a gyerekeket, ezzel üzenve, hogy családban élni jó és a gyerek örök érték.

Országszerte 35 település, köztük a legnagyobb városok is csatlakoztak: Budapest mellett Szeged, Debrecen, Nyíregyháza, Győr, Miskolc, Kaposvár, Kecskemét, de lesz gyerekemelés például Kassán és Szabadkán is. A rendezvény kiemelt helyszíne Veszprém és Budapest, a Balaton közeli városban háromnapos rendezvénysorozattal, koncertekkel – Aurevoir Magidom, HéBa és a 4Bard – pódiumbeszélgetéssel, és sok más programmal ünneplik a kisebbeket. A fővárosban pedig a Gesztenyés kertben várják a családokat.

„A magyar fiatalok sokkal több gyermeket szeretnének, mint amennyi megszületik. Ennek oka egyrészt, hogy nem találnak párt, másrészt, hogy félnek a szülői szereptől. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom törekszik arra, hogy ezeket a félelmeket eloszlassa, ez a célja a Gyereket a magasba! megmozdulásnak is” – fejtette ki lapunknak Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke. Mint mondta, hungarikum ez az akció, amihez mindenki csatlakozhat bárhol, akár otthon is. Így volt ez a covidjárvány idején, akkor sem maradt el a gyerekemelés.

„A megmozdulás azt fejezi ki, mennyire büszkék vagyunk a gyerekekre

és hogy mekkora öröm, szabadság és boldogság családban élni” – hangsúlyozta. 

Tavaly tízezren ünnepeltek, a szervezők remélik, idén ez a szám még nagyobb lesz.

Nyitókép: Gyereketamagasba.hu