A zsidó-keresztény alapú Európa tudatos felszámolása zajlik

2022-09-20 07:21:00

Köntös László
megvanirva.hu
Muszlimok milliói, szexuális elbizonytalanodás, woke ideológiai diktatúra, szankciók.

„Vegyük sorra.

Muszlimok millióinak beengedése azt üzeni, hogy Európa már nem tekinti kulturálisan folytonosnak önmagát, feladta a zsidó-keresztény civilizációval való azonosulás eszméjét. Sokáig azt hittem, hogy az illegális migráció támogatása csak valamiféle romantikus naivitásból ered, de ma már azt gondolom, hogy a migrációs projekt nagyon is tudatos, az a célja, hogy a zsidó-keresztény hagyományt mint a kulturális önmegkülönböztetés legerősebb fundamentumát felszámolja. Ha Európa zsidó-keresztény hátterű kulturális karaktere megszűnik, azzal maga Európa szűnik meg.

A tömeges szexuális elbizonytalanodás és útkeresés valódi okainak a feltárása helyett egy olyan ideológia vált uralkodóvá, amely ezt a válságjelenséget egyenesen az egyéni szabadságtörekvések úttörőjeként értelmezi. Ez egyenértékű üzenet azzal, hogy Európa lemond önmaga reprodukciójának történelmi feladatáról. A szexuális elbizonytalanodás jelensége iránti tapintatot és érzékenységet meg nem tagadva, de mégis fel kell tenni a kérdést: hogy fog itt gyerek születni.  S ahelyett, hogy a döntéshozók megkongatnák a vészharangot, hogy a történelmi családmodell szétesésével Európa ki fog halni, a könnyen kiszámítható demográfiai katasztrófa semmilyen szinten nincs tematizálva, sőt a krízistünet úgy van bemutatva, mint valamiféle történelmi haladás szükségszerű következménye. Kicsit drámaian fogalmazva, de a valóságalapot nem nélkülözve, azt kell mondjuk, ez az ideológia a megtervezett kihalás programszintű támogatása.

S itt van most a háborúra adott szankciós-politika, amely tökéletesen alkalmas Európa gazdasági kifektetésére, annak minden fizikai és lélektani hatásával együtt. Ez a tél nem fogja megerősíteni az európai tudatot a szolidaritás amúgy szép eszméjével, hanem soha nem látott depressziós hullám veheti kezdetét. Sokat el lehet tűrni, ha van lelkesültség. De ha az Európa-eszme kiürül, akkor a várható megpróbáltatások egy megállíthatatlan illúzióvesztés, dekadencia és anarchia felé nyithatják meg az utat. Ne legyen igazam.

S végül, de nem utolsó sorban itt van ez a közelgő woke-őrület, amely a tengeren túl már tombol, s amely mindennek a betetőzése, a teljes meghasonlás. Mint arra már többen is rámutattak, kibontakozóban van egy új ideológiai diktatúra, amikor már a valóság néven nevezése is kockázatos lesz, s civilizációnk alapfogalmait dobhatjuk a szemétbe. A woke-ideológia tökéletesen alkalmas eszköz az amúgy is már rogyadozó eszmetörténeti alapok teljes szétverésére.”

Kép forrása: könyvborító (The Babylon Bee Guide to Wokeness. How to Take Your Woke­ness to the Next Level by Canceling Friends, Breaking Windows, and Burning It All to the Ground. Salem Books, 2021)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.