Muszáj felszólítanom Gyurcsány Ferencet, hogy cseréljen háziorvost

2022-08-19 06:26:00

Gajdics Ottó
Magyar Nemzet
Amikor már Donáth Annával kerülök egy platformra, az rémesen kínos.

„Nem értik. Nem akarják érteni, hogy a politika eredendően nem civakodás, nem balhé, nem színpadi ripacskodás és nem gyűlöletkeltés. Utóbbival ráadásul a kormányt és szavazóit vádolja a baloldali ellenzék, holott egy évtizede mást sem művelnek, csak próbálják gerjeszteni a löttyös indulatot az arra fogékonyakban. Minél sikertelenebbek, annál frusztráltabbak, és annál dühödtebben próbálják megtenni minden baj egyedüli okozójának Orbán Viktort és a hárommilliós szavazótáborát.

Azt is ők találták ki, hogy utcára viszi a Fidesz a politikát. Ez még akkoriban szitkozódásnak számított, amikor az álbaloldali kormány szakadékba vezető politikája ellen demonstrált a jogos elégedetlenségének hangot adó tömeg. Mostanság viszont minden piszlicsáré, ráadásul legtöbbször félreértelmezett ügyben utcára akarják vinni híveiket, csak valahogy ez nem sikerül nekik. Mert nem értik. Nem akarják érteni, hogy utcára nem megy a magyar csupán valami ellen. Csak akkor mozdul a tömeg, ha van miért, ha valamiért szólítják harcba hiteles politikusok.

Távol álljon tőlem, hogy én adjak tanácsokat nekik, de amikor már Donáth Annával kerülök egy platformra, az rémesen kínos. Muszáj tehát felszólítanom Gyurcsány Ferencet, hogy cseréljen háziorvost és politikai főtanácsadót is. Nem bukik meg a kormány sem holnap, sem egy hét múlva. Kimehet legközelebb is a Kossuth térre mind az ezer elégedetlen, aki szerint saját élete elbaltázásáért a mindenhatónak gondolt kormány a felelős, még véletlenül sem önmaga, csapódhat hozzájuk még ennyi túlmozgásos, akinek lételeme a forradalmi hevület, ettől nem változik meg semmi.”

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.