Kisebb ökológiai katasztrófa történt a szentbékkállai kőtengernél

2022-08-08 15:37:09
Farkas Péter, a termeszetjaro.hu főszerkesztője szerint legalább kétezer négyzetméter lehet az érintett terület.

Veczán Zoltán munkatársunk jelenti: Leégett a szentbékkállai kőtenger mellett a gyep hétfőn, hajnali egy óra körül. A tűzoltók órákig próbálták eloltani a tüzet. Feltételezhető, hogy a tüzet tűzijáték okozta, mivel a helyszínen tűzijáték-maradványokat találtak.

A termeszetjaro.hu főszerkesztője, Farkas Péter munkatársunknak elmondta, hogy nyaralásukat töltötték Szentbékkálán, amikor észrevették, hogy valami lángol a közelben. „Kicsit lejjebb sétáltam, majd láttam, hogy a kőtenger irányában tűz van, elég nagy lánggal égett. Ekkor pontosítottuk a tűzoltóknak a helyet. Mire legurultam autóval, már két tűzoltó volt a helyszínen” – mondta

Farkas Péter szerint legalább kétezer négyzetméter lehet az érintett terület és nagy szerencse, hogy az erdő nem kapott lángot, mivel nagyon erős szél fújt.

Ez biztos, hogy egy kisebb ökológiai katasztrófa, mivel ez egy fokozottan védett terület. Ráadásul a kőtengernek a szívében vagyunk, amit rengetegen látogatnak”

– tette hozzá a főszerkesztő.

A tűz okáról azt mondta Farkas Péter, hogy „egy ilyen területen, ami ennyire aszályos és száraz, ráadásul tűzgyújtási tilalom is van, óriási felelőtlenség tűzijátékot gyújtani”.

Nyitókép: Facebook