A bringás klub és a WMN.hu is bemutatta azt a 32 éves meleg férfit, aki megtanult kerékpározni

2022-06-24 08:38:00
„A szexuális orientációnkkal együtt születünk, és úgy jövünk világra, hogy nem tudunk biciklizni” – állapította meg a történet főhőse.

A bringás klub Facebook-oldalán osztotta meg annak a 32 éves meleg férfinak a történetét, aki felnőttként tanult meg kerékpározni a a Velo Budapest segítségével. A bejegyzés szerint biciklizni nem tudni, majd ez ellen tenni jelentős mérföldkő egy ember életében;

Hogy felnőttként megtanulni bringázni nemhogy nem ciki, hanem az egyik legmenőbb dolog a világon; s hogy biciklizni megtanulni végül is nem is olyan nagy dolog”

– olvasható a posztban. 

A férfi „egészebb ember” lett saját maga számára

„Idén pünkösdkor elmentem egy grillpartira, moziba és bicikliztem húsz kilométert. Sosem gondoltam volna, hogy leírom ezt a mondatot. És máig nem is hiszem el. Miközben azután a bizonyos telefonhívás után két hónappal a zöld tájat nézve száguldoztam, eszembe jutott, mennyire félek, hogy most egyszer csak felébredek. Mert akkor nemcsak nem tudnék újra biciklizni, de nem lenne bennem a bátorság, ami miatt bele tudtam ebbe vágni.

Nem lenne bennem a büszkeség, hogy megcsináltam. Nem lenne bennem az önbizalom, amit a két kerék zümmögő hangja ad. És nem lennék benne abban a jelenetben, amire annyira vágytam. Örülök a húsz kilométernek, örülök a hatszáz kalóriának, örülök a lepirult arcomnak. De a legjobban annak örülök, hogy egy picit egészebb ember lettem saját magam számára. Nem is csak a kitartás és tanulás miatt: hanem mert megnyílt előttem egy új világ, ami biztos sokat fog adni” – vallott kendőzetlenül érzéseiről a férfi.

Nyitókép: Pixabay