Miért kell hazánknak egy jobbközép néppárt?

2022-06-23 19:42:00

Róna Péter
HVG
Fontos feladat a hagyományos magyar konzervatív mérsékelt jobboldal értékeinek visszaemelése a magyar politikai életbe.

„A már hosszú idő óta érlelődő történelmi fordulat – hazánk elszigetelődése az összes többi uniós tagországtól, valójában Európa egészétől – az Ukrajna elleni orosz támadással beteljesült. Navracsics Tibor szánalmas kisérlete korábbi kapcsolatai felújítására kudarcba fulladt. Magyarország magára maradt, vélt vagy valós érdekeit már csak a vétó bevetésével tudja érvényesíteni, de azt is csak addig, amíg a többiek azt nem veszik el tőlünk.

Az EU, a NATO, az USA, valamint az angolul beszélő világ egésze orosz és kínai kapcsolatait a lehető legalacsonyabb szintre viszi. Az Orbán-kormány úgynevezett keleti nyitása fenntarthatatlanná vált, folytatása a Nyugattal való meredek szembeszállást jelenti. Nincs hová fordulnunk. Európába nincs visszaút, mert az Orbán-kormány elutasítása – a sehol sem kormányképes szélsőjobb kivételével – egybehangzó.

De ha mindez nem lenne elég a leváláshoz Európáról, az Orbán-kormány most egy olyan javaslatot terjesztett az Európai Tanács elé, amivel világossá teszi azt az áthidalhatatlan szakadékot, ami hazánkat elválasztja az európai közösségtől.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.