„Olaf Scholz egy igazi Kis Führer” – állítja az orosz közmédia egyik elemzője

2022-05-29 11:23:00
Ivan Konovalov politikai elemző azért illette kritikával a német vezetőt, mert szerinte Putyin nem nyerheti meg a háborút.

A Rosszija-1 orosz csatornán egy politikai elemző a „náci” jelzőt használta, amikor Olaf Scholzról, Németország szociáldemokrata kancellárjáról beszélt – számolt be a Newsweek-re hivatkozva a liner.hu.

Mint ismeretes, a német kancellár a Davosi Világgazdasági Fórumon arról beszélt, hogy „Putyin semmilyen stratégiai célját nem tudta elérni és nem diktálhatja a béke feltételeit, amint vége lesz a háborúnak”. Emellett megjegyezte: „Putyin nem nyerheti és nem is fogja megnyerni a háborút”.

A 60 Perc című politikai műsorban Ivan Konovalov azt követően használta a „náci” narratívát a német vezetőre, ahogy ezt a kijelenését felidézték. „Scholz egy igazi Kis Führer, akinek súlyos problémái és kisebbségi komplexusai vannak, ami Németországot tükrözi. Németországnak óriási kisebbségi komplexusa van. Németországra hatalmas nyomás helyeződik a második világháborús vereség miatt” – folytatta Konovalov. Majd hozzátette:

„Egyértelműen látjuk, mi történik. Scholz meg akarja mutatni, hogy valamilyen módon ő is ér valamint, pedig nem ér semmit”

hangzott el az orosz közmédia műsorában.

Nyitóképen Olaf Scholz, német kancellár. Fotó: MARIJAN MURAT / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP