Mégsem Kevin Spacey lesz a tatárjárás főgonosza

2022-05-27 06:36:00
A világhírű amerikai színész ellen ugyanis május 26-án a brit ügyészség vádat emelt három férfi elleni szexuális zaklatás miatt.

Az Index információi szerint mégsem Kevin Spacey alakítja a főgonoszt a magyar–mongol–angol koprodukcióban készülő akció-drámában, amelynek 1242 – A Nyugat kapujában lesz a címe. A világhírű amerikai színész ellen ugyanis május 26-án vádat emelt a brit ügyészség három férfi elleni négy rendbeli szexuális zaklatás miatt. A vádpontok a 2005 és 2013 közötti időszakot fogják át.

A film alkotói arról dönthetnek, hogy azonnali hatállyal, a film forgatásának megkezdése előtt elköszönnek az amerikai színésztől, és mást keresnek helyette.

(Fotó: Kevin Spacey kétszeres Oscar-díjas amerikai színész meghallgatáson vesz részt a Massachusetts állambeli Nantucket kerületi bíróságán 2019. június 3-án. Az angol-walesi főügyészség (Crown Prosecution Service, CPS) különleges bűnügyekre szakosodott ügyosztályának 2022. május 26-i tájékoztatása szerint Spacey-t három férfi ellen elkövetett négyrendbeli szexuális támadással vádolják. A 62 éves Spacey 2004 és 2015 között a híres londoni Old Vic színház művészeti igazgatója volt, és e tevékenységéért távozásának évében II. Erzsébet királynő tiszteletbeli lovagi címben részesítette.MTI/AP/Steven Senne)