Átláthatatlan a finanszírozása a Párbeszéd kampányújságjának

2022-05-27 09:33:00
Ellenzéki önkormányzat finanszírozhatta Dorosz Dávid kampányújságját.

„A Dorosz Dávidot népszerűsítő kiadványt gyártó cég 2020-ban egymilliárd forint értékben nyert önkormányzati megbízást, csak épp nem a Pest megyei településen, hanem az ellenzéki vezetésű Dunaújvárosban” – írta meg a Magyar Nemzet. A lap kifejtette, hogy az április 3-i választások után egy hónappal a dunakeszi ügyekkel foglalkozó Helyi Hírhozó című lap internetes kiadása arról értekezett, hogy kik voltak azok, akik segítettek a Fidesznek. 

A május elején publikált cikkben Lukácsi Bálint dunakeszi önkormányzati képviselőt és Lőrincz Lászlót, Göd egykori alpolgármesterét Fidesz-ügynököknek bélyegzik

 – tette hozzá a Magyar Nemzet.

Ki adta ki a Helyi Hírhozót?

A Magyar Nemzet kifejtette, hogy szerintük az előzetes becslések alapján Doroszék is elbízhatták magukat, hiszen „míg a baloldali előválasztás idején hat szám is megjelent a fent említett Helyi Hírhozóból, addig a választási kampányban már csak egyszer adták ki”. A lap hozzátette, hogy az ellenzéki újság impresszumában felelős kiadóként a DS Média Kft. szerepel, amely az ellenzéki vezetésű Dunaújvárosban 2020-ban

egymilliárd forint értékben kapott megbízásokat a helyi önkormányzattól.

A Nemzet arról is beszámolt, hogy az újság főszerkesztőjének a 2019-es ellenzéki hatalomátvétel után egy igazgatósági tagságot ajánlhattak fel, a dunaújvárosi önkormányzat vagyonkezelő cégében.

Nem válaszolnak a kérdésekre

A Magyar Nemzet megkereste a cég felügyelőbizottságának egyik tagját, Dunaújváros alpolgármesterét is, aki viszont a megkeresésre azzal reagált, hogy a dunaújvárosi önkormányzat sajtófőnökét keresse meg a Nemzet.

Utóbbi viszont nem válaszolt az újságírók kérdésére.

Az mindenesetre említésre érdemes, hogy a Helyi Hírhozó Facebook-oldalán csaknem másfél millió forintért adtak fel hirdetést – zárta a cikkét a Magyar Nemzet.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán