Ha a románoknak ekkora tehertétel együtt élni a magyarokkal, akkor csináljuk vissza a dolgainkat

2022-05-22 22:18:00

Szalma György
Kontra
A románok kisebbrendűségi komplexusa éppolyan erős, mint 100 évvel ezelőtt.

„A paranoid ország vezetése hisztérikus rohamot kapott Novák Katalin posztja miatt, újra bebizonyítva gyengeségét. Éppen ezért megpróbáljuk elmagyarázni a román elitnek, mi Magyarország nemzetpolitikájának a lényege és az értelme. A románok kisebbrendűségi komplexusa és Erdély elvesztésétől való paranoiás félelme napjainkban éppolyan erős, mint 100 évvel ezelőtt.

Az állítás igazolására a román politikai elit szolgáltatja a legszemléletesebb bizonyítékokat. Erdélyi városok főtéren emelt gigantikus méretű román zászlók, piros-sárga-kék színekben pompázó padok és kukák, esztétikai bűncselekményként értelmezhető köztéri szobrok tömkelege jelzi, hogy a Kárpát-medence keleti szegletében él egy vágynemzet, amely nincs rendben önmagával.

Folyamatos kényszer gyötri őket annak bizonyítására, hogy valóban urai annak a területnek, amelyet az erős nemzetek jóvoltából birtokba vehettek. A külsőségekben is megnyilvánuló komplexusokon felül hisztérikus rohamot kapnak minden olyan esetben, amikor a magyar közjogi méltóságok természetes módon kifejezik, hogy az egységes magyar nemzet minden tagjáért egyenlő mértékű felelősséggel viseltetnek.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.