Ujhelyi István kiáll a Pesti TV mellett (VIDEÓ)

2022-05-16 22:48:00
„Muszáj szolidaritást vállalnunk egymással” – hangoztatta az MSZP-s képviselő a Pesti Riporterben.

Ujhelyi István MSZP-s politikus volt hétfő este a Pesti TV Pesti riporter című műsorának vendége. A beszélgetés során szóba került a csatorna május végi megszűnése is. A baloldali politikus erről is elmondta a véleményét.

„Meggyőződésem, hogy teljesen mindegy, hogy milyen színezetű, milyen beállítottságú, de hogyha szakemberek, újságírók, médiaformálók, közvéleményformálók összeülnek és valamit szerkesztenek, valamit kiadnak a kezükből, ahhoz adják a nevüket” – mondta el Ujhelyi.

Majd azzal folytatta, hogy ha „nem trollként írogatnak valahova, hanem arccal, névvel vállalják az itteni beszélgetésben a mondataikat, akkor

minden egyes, akár gazdasági, akár politikai, akár hatalmi játszma miatt, minden ilyen kollektívának, szerkesztőségnek az ellehetetlenülése, a megszűnése, az fájdalom szerintem egy sokszínű magyar politikai kultúrában”

– mutatott rá a politikus. 

Hozzátette, hogy bár „a tévében és Pesti Srácokon kapott sokat”, de „ezeket az ember mindig úgy olvassa és nézi, hogy tudomásul veszi, hogy a másik oldalon hogyan gondolkodnak vagy mit szeretnének róla állítani egy politikai játszmában.”

Ujhelyi István még egy ajándékot is átnyújtott a műsorvezetőnek: a Népszabadság utolsó lapszámának bekeretezett címlapját. Ezt követően arról beszélt, hogy a megszűnés, a felszámolás „bárkit, bármikor utolérhet”, ezért

„muszáj, hogy szolidaritást vállaljunk egymással. És ezt én most megtettem ebben a műsorban”

– szögezte le a képviselő.

Az említett beszélgetést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó