Megszólalt a nemi erőszak kísérletével hírbe hozott jobbikos politikus

2022-05-14 09:06:00
Hazugságot és karaktergyilkos sajtóhadjáratot emleget.

A nagy port kavaró, nemi erőszak vádját is tartalmazó jobbikos ügyről mi is beszámoltunk korábban, most az új fejleményekről tudósítunk. A Bors múlt hét csütörtökön írta meg, hogy a Jobbik tavaly év végi, vidéki eseményén, ahol kizárólag a párt vezető politikusai vettek részt, egy korábbi, meg nem nevezett polgármester bezárta egy szobába, majd

megpróbálta megerőszakolni Szilágyi György Jobbik-alelnök élettársát, majd az eseményt a lap információi szerint a pártvezetés megpróbálta eltussolni.

A Jobbik későbbi közleménye a nemi erőszak kísérletének tényét nem tagadta, csak azt, hogy megpróbálták volna elhallgatni az ügyet, majd egy újabb közleményben úgy fogalmaztak:

„Az állítólagos eset, amiről beszélünk 2021 decemberében történt. A helyszínen tartózkodók semmilyen erőszakos cselekményt nem láttak, feléjük jelzés sem érkezett. Ha történt volna ilyen, azonnal hatósági eljárást kezdeményeztek volna. Most, közel fél évvel a történtek után [...] az érintett hölgy etikai eljárást kezdeményezett az ügyben, amit a párt azonnal el is indított, erről pedig az érintettet tájékoztatta is a bizottság. Emellett Jakab Péter azt tanácsolta Szilágyi Györgynek, ha bármi ilyet tapasztaltak, akkor ne pusztán etikai bizottsághoz forduljanak, hanem a nyomozati szervekhez is, hisz érdemi megállapítást ők tudnak tenni az ügyben. Erre Jakab Péter ígéretet is kapott.”

Megszólalt a jobbikos, akit nemi erőszak kísérletével hoztak hírbe

Az ügyben általunk eddig meg nem nevezett, más sajtótermék által viszont már korábban is név szerint emlegetett polgármester

Földi István jobbikos politikus.

Földi szombaton a következő közleményt tette közzé Facebook-oldalán:

„A rendőrség elvetette a szexuális bűncselekmény gyanúját – Elég volt a következmények nélküli sajtóhakniból! Az elmúlt napokban egy olyan, eddig soha nem látott karaktergyilkos sajtóhadjárat indult meg személyem ellen, amire nehéz szavakat találnom. A kormánypárti propaganda teljes gépezete, minden ágyúja felénk fordult és megállás nélkül lőni kezdett, szokásosan a tények teljes figyelembevétele nélkül. Ez ugyanaz a gépezet, amely már több száz pert vesztett el, hiszen több száz esetben bizonyosodott be, hogy hazudtak.

A mi dolgunk, hogy emelt fővel tartsunk ellen a hazugságoknak. Én

tiszta lelkiismerettel állok a rendőrségi nyomozás elé,

amelynek már a megindulása rögtön tisztázta a dolgokat: megállapították ugyanis, hogy nem történt szexuális bűncselekmény. A Fidesz és annak csatolmányainak vádjai ezzel porba hulltak. Nem szeretem a tisztázatlan dolgokat. Épp ezért megteszem a szükséges jogi lépéseket politikai ellenfeleim lejáratási kísérlete miatt, megadva a lehetőséget nekik arra, hogy a bíróságon tisztázzák magukat vagy szégyenüljenek meg, ahogy azt a felelőtlen rágalmazók megérdemlik. És ezalatt nemcsak a Fidesz álhír gépezetét értem, hanem a konteóhívő fiókszervezetét és annak képviselőjét is. Remélem, hogy az említett képviselő nem bújik majd a mandátuma mögé. Valamint azokat a személyeket is, akik ezt a gyalázatot, ezt a szemen szedett hazugságot útjára indították.

Lényeg a lényeg, hogy egy klasszikust idézzek:

elégtételt fogok venni minden hazugságért, jogi értelemben. Akik hazudtak bűnhődni fognak. Akik hazudtak fizetni fognak.

Akik hazudtak lebuknak. Tartozzon bármelyik oldalhoz. Mert az igazság mindig győz, és azért, amit ezek az emberek velem és a családommal, barátaimmal tettek, meg kell, hogy kapják méltó büntetésüket.Azoknak pedig, akik mellettem és mellettünk vannak ezekben a nehéz időkben őszinte szívvel köszönöm a támogatást és a rengeteg erőt, amit adnak nekem, nekünk az igazságért vívott harcban.”

Kép forrása: Facebook