Ursula, nem vagy te véletlenül amerikai kém?

2022-05-13 10:32:00

Volner János
Facebook
Ezek az uniós vezetők vajon tényleg ennyire buták?

„Az emberben természetes módon felötlik a kérdés, ezek az uniós vezetők vajon tényleg ennyire buták? És vajon születetten azok, vagy megéri nekik? Könnyen számszerűsíthető, hogy a háborús helyzet és az azt követő szankciók többszörös kárt okoznak az európai gazdaságoknak, mint az orosznak. Oroszország jelenleg minden eddigi rekordot megdöntő bevételt ér el a nyersanyagok exportjából. Ami az embargós politika miatt a nyugati piacokról kiszorult, annak a világ összes többi részén egyre jobban örülnek, hiszen minél őrültebb az árverseny a nyersanyagokért, annál több feltörekvő országban kérdőjeleződik meg az ellátás. A megoldást pedig az oroszok szállítják egyre több országba. A rubelt is „sikerült” jól a padlóra tenni: a Bloomberg elemzése szerint ma ez a legjobban teljesítő deviza. Jól ledobta azt a bizonyos pénzügyi atombombát az Európai Unió, meg kell hagyni. Csak nem az oroszokra, hanem ránk.

Európában közben egyre nagyobbak a bajok. Immár 9 uniós ország van, ahol 10 százalék felettivé gyorsult az infláció (miközben a lakosság legalább kétszer ekkorát érzékel), az iparnak szükséges nyersanyagok ára pedig úgy van az egekben, hogy még ennek ellenére is erősen bizonytalan az ellátás. Az első szankciók idején még azt hazudták az Unió vezetői, hogy nem lesz recesszió, ma viszont már Bidentől von der Leyenig mindenki Putyinra mutogatva makogja el, hogy mégis lesz. De természetesen nem ők a hibásak, hanem az oroszok. Mindenért. Is.

Ursula von der Leyen és képességhiányos kvótanőkkel súlyosbított csapata megtévesztésig úgy viselkednek, mintha az amerikai hírszerzés szolgálatában állnának. Szemrebbenés nélkül küldik padlóra az Európai Unió gazdaságát és tőlünk, magyaroktól is elvárják, hogy tegyük tönkre magunkat az amerikai geopolitikai érdekek szolgálatában. Hogy Ursula von der Leyen az Amerikai Egyesült Államok kormányának akaratát hajtja végre, az egy percig nem kétséges. De vajon pénzt is kap ezért? Mondd csak Ursula, nem vagy te véletlenül amerikai kém?”

Nyitókép: Volner János Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.