Hosszú Katinka és ami a siker mögött van

2022-05-12 08:51:00

Bohár Dániel
888.hu
Követtük mindig, szurkoltunk mindig, örültünk mindig.

„Háromszoros olimpiai, huszonhat világbajnoki cím, világrekorder tartó. A világ legjobb úszója. Ő nem más, mint Hosszú Katinka.Az Iron Lady életéről filmet készítettek. Az alkotás jó, nagyon jó. Legalábbis a megítélésem szerint az a film tud valamit, amelyben többször élem meg, hogy kiráz a hideg, elszomorodom a főszereplővel, örülök a sikerének és a végen azt mondom, hogy ilyen nincs. Aztán mégis van.

Nem filmkritikus vagyok, emiatt a műről nem is szeretnék hosszasan írni. Azt javaslom mindenkinek, hogy aki teheti, nézze meg, komoly érzelmi hullámvasutat vált ki mindenkiből, ez garantált.

Nekem ami megdöbbentő volt, az a teljesítmény. Sejtettük, tudtuk is, hogy egy olimpiai aranyban mennyi munka van, de amikor meg is mutatják nekünk, az letaglózó. Hosszú Katinka az egész életét arra tette fel, hogy bajnok legyen. A világ legjobbja, és az is lett.

A teljesítménye előtt nem csupán kalapot kell emelni, hanem inspirálódni is lehet. Egy bajai kislány nagyot álmodott és meghódította az egész világot, kevés megindítóbb történet van ennél.”

Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.