Varga Judit: Európa hosszú ideje lejtmenetben van

2022-05-09 09:55:00
Az igazságügyminiszter kifejtette: „Mi, Magyarok, tovább küzdünk a föderációs törekvések ellen egy egymást kölcsönösen tisztelő nemzetek Európájáért!”.

Európa hosszú ideje lejtmenetben van, és miközben olyan kihívásokkal kell szembenéznie, mint a migráció, a világjárványok vagy a háború, egyesek mégis a hatalmi és ideológiai érdekek mentén mélyítenék az uniót – írta az igazságügyi miniszter hétfőn a Facebook-oldalán.

„Ezt nem engedhetjük meg! Mi, magyarok, tovább küzdünk a föderációs törekvések ellen egy egymást kölcsönösen tisztelő nemzetek Európájáért!” – hangsúlyozta Varga Judit a bejegyzésben. A miniszter emlékeztetett, hétfőn ünnepeljük Európa napját, ami lehetőség arra is, hogy számot adjunk a kontinens jövőjére vonatkozó víziónkról is.    

Hozzátette: az erről szóló konferenciát Magyarország komolyan vette, hiszen az elsők között fogalmazta meg a kontinensünk jövőjéről szóló hét pontját, és több mint 800 eseménnyel a párbeszéd legaktívabb tagja volt.   

Uniós szinten azonban a konferencia kudarcot vallott: az EP saját kicsinyes politikai céljaira használta fel az eseményt,

melynek keretében olyan ajánlásokat tett, amelyek figyelmen kívül hagyják a nemzetállami érdekeket, gondoljunk csak a transznacionális lista bevezetésére vagy az egyhangú döntéshozatal eltörlésére” – áll Varga Judit bejegyzésében.

(MTI)

Fotó: Mandiner/Földházi Árpád