Fekete-Győr András: Alternatívát akarunk állítani a rendszerrel szemben

2022-05-09 22:27:00
A Momentum frakcióvezetője közölte: dolgozni mennek a parlamentbe.

Fekete-Győr András hétfőn Rónai Egon vendége volt az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A momentumos politikust a műsorvezető többek közt arról kérdezte, hogy milyen érzés volt először felszólalni az Országházban.

Ambivalens érzések

Erre Fekete-Győr azt válaszolta, hogy „az első tüntetési beszéd jobb érzés volt, az 2017. május 1-jén hangzott el”. Majd azzal folytatta, mindig „ambivalens érzéseket vált ki belőle, hogyha belép ebbe a parlamentbe. Mert itt mégis Nagy Imrék, Kéthly Annák, Bibó Istvánok dolgoztak és képviselték a nemzetet. Ma pedig olyan embereket látom képviselni Magyarországot, vagy legalábbis annak egy részét, akik meglopnak, megcsalnak és meghazudnak bennünket”

Majd megköszönte a kétmillió polgártársának a szavazatát.

„Dolgozni megyünk”

– nyomatékosította a frakcióvezető. Majd azzal folytatta, hogy hétfőn a parlamentben egy „méltóságteljes üzenetet fogalmazott meg”. „Szeretném, hogyha a tekintélyét és a tiszteletét az Országgyűlésnek helyreállítnánk”.

Ezután kitért arra, hogy véleménye szerint 

„az nem jó út, hogy az egyik oldal mindent megszavaz, a másik pedig mindent leszavaz. Minden csak fekete és fehér (...)”.

Hozzátette azt is, hogy „kormányzóképességet szeretnének szerezni az Országgyűlésben, és alternatívát akarnak állítani a rendszerrel szemben”.

Utóbbi kijelentését azért emelte ki, mert az újabb kétharmados győzelmet személy szerint annak tulajdonítja, hogy „a választók többsége nem látta, hogy milyen lesz az az ország, amit az ellenzék ajánl”.

A teljes beszélgetést alább tekintheti meg:

Nyitókép: Képernyőfotó