Az Unió nem tökéletes

2022-05-09 19:52:00

Cseh Katalin
Facebook
Én az EP-ben azért dolgozom, hogy ez az Európa még közelebb kerüljön az emberekhez.

„Hihetetlenül jó érzés két és fél éve Magyarországot, a magyar embereket képviselni az Európai Parlamentben. Május 9-én ünnepeljük az Európai Unió napját: egy olyan közösségét, ahová a magyarság ezer éve tartozni szeretne – és amelynek 2004 óta hivatalosan is tagjai vagyunk.

Persze, az Unió nem tökéletes, de az Európai Parlamentben értelmesen lehet azon dolgozni, hogy jobbá tegyük. Azt viszont senki nem vitatja, hogy a határok lebontása, a nekünk évente járó több ezer milliárd forint vagy az Erasmus-program segítenek, hogy jobb legyen itt, Magyarországon élni.

Én az EP-ben azért dolgozom, hogy ez az Európa még közelebb kerüljön az emberekhez. Az elmúlt két évben három nagy ívű jogszabálytervemet is elfogadták: az első EU pénzügyi érdekeinek védelme és erősebb képviseletéről, a második az EU-n kívüli autokrata vezetők és oligarcháik elleni fellépésről, a harmadik pedig a koronavírus-járvány utáni intézkedésekről, a régiók megerősítéséről szól.

És dolgozunk rengeteg olyan terven, ami segít Európának megerősödni, egységessé válni – hogy képviselhessük a magyarok és más európai nemzetek érdekeit ebben az egyre kiszámíthatatlanabbá váló világban. A legnagyobb hazugság, hogy az EU és Magyarország érdekei ütköznének: pont egy erős és egységes Európa képes megvédeni a magyar embereket.

Együtt erősödünk – ezt ünnepeljük az Európa-napon.”

Nyitókép: MTI

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.